שלום, אני סטודנטית שנה ג' (ואחרונה) בביוטכנולוגיה. הגעת למעין צומת כזו שאני לא יודעת מה אני הולכת לעשות תכלס עם המקצוע ביד. לפי מה שהבנתי אין לי מה לחפש עם תואר ראשון בביוטכנולוגיה. אני ממש מתלבטת מה לעשות. חשבתי על ארבעה כיוונים:
האחד להמשיך לתואר שני. האופציה הזו לא כל כך מועדפת עליי מכיוון שאני לא רואה את עצמי כל היום בין ארבע קירות במעבדה.
האופציה השנייה היא לעבוד בבי"ח במעבדות (אלו שבודקים את מבחנות הבדיקות דם).
אופציה שלישית היא אולי לנסות להתקבל למשטרת זיהוי פלילי.
ואופציה רביעית היא להשלים להנדסת ביוטכנולוגיה .
אבל במידה ואני ממשיכה לתואר שני או להנדסת ביוטכנולוגיה אני שוב אתקל בהתלבטות הזו של מה לעשות בהמשך הדרך?
אני לא מוצאת מישהו שיכול להכווין אותי ולייעץ. אשמח לקבל עצה כלשהי או הכוונה.
תודה רבה!!
ש
שני יונגר
מה לעשות אחרי תואר ראשון בביוטכנולוגיה
שלום נועה,
אם את לא רוצה לעבוד במעבדה אל תמשיכי לא לתואר בהנדסת ביוטכנולוגיה ולא לתואר שני בתחום. אולי כדאי שבכלל תעשי הסבה לתחום אחר לחלוטין. את יכולה לעשות זאת בתנאי שממוצע הציונים שלך טוב (כלומר 80 ומעלה). האופציה של עבודת מעבדה בבית חולים היא לא רעה בכל מקרה, כי הרי את בוודאי צריכה להתחיל לעבוד. במקביל לעבודה תוכלי לעשות את השינויים בהם את מעוניינת. גם לגבי עבודת מז"פ זה רעיון לא רע בכלל, אולי תצטרכי לעשות קורסים להשלים את פערי הידע, אבל אם את רואה את עצמך מתגייסת לעבודת משטרה, זה יכול להיות רעיון לא רע.
מה שכן את חייבת להחליט עכשיו לפי העבודה שאת רוצה לעבוד בה ולא לפי שום שיקול אחר.