מחקר מוח, פסיכולוגיה קלינית או הנדסת חומרים וכימיה?
מחקר מוח, פסיכולוגיה קלינית או הנדסת חומרים וכימיה?
ברק
1 תגובות
שלום יש לי התלבטות קשה בין מספר מקצועות עיקריים: 1.מחקר מוח בבר אילן, שמעתי שיש להם מחלקה מעולה לתחום, הפחד הוא מחוסר פרקטיות, יש לי רצון להמשיך למחקר אך הפחד שגם בתחום הזה לא תהיה עבודה. 2.פסיכולוגיה- הגיעו אליי חוו"דים שגם בקלינית אין מספיק עבודה כיום וזה החשש העיקרי שלי. 3. הנדסת חומרים וכימיה יש מסלול משולב בתל אביב, מבחינת פרקטיות לאחר מכן מה דעתך?
ובכללי מה דעתך על תארים משולבים. יש לי 720 ו101.3 בגרויות. תודה.
ש
שני יונגר
התלבטות בין מסלולי לימוד שונים
שלום ברק,
1. כאשר בוחרים במסלול שמייעד את בוגריו למחקר לוקחים בחשבון שכל ההשקעה החל מהיום הראשון לתואר הראשון היא בדיוק ההשקעה הנדרשת מכל עובד חדש במקום עבודתו. עיקר המחקר מתקיים במסגרת אקדמית או במסגרת עסקית שיכולים להיות גם עסקית-אקדמית. לכן, חייבם להשקיע בכל נושא ונושא בלימודים ולהגיע להישגים הגבוהים ביותר האפשריים. 2. זה דיי דומה לשאלה הקודמת שלך, הרי מדעי המוח הם שילוב של פסיכולוגיה וביולוגיה. ונכון קשה מאוד מאוד להתקבל לתואר שני בקלינית וגם לוקח הרבה מאוד זמן עד שמשתלבים טוב בתעסוקה בתחום. הכל נכון. 3. אני מעדיפה את לימויד הנדסת הכימיה, מכיוון שבישראל אין הרבה עבודה בתחום הנדסת החומרים. זה פשוט תחום שלא צריך בו המון מהנדסים ולכן מרביתם עושים הסבה לתחום הנדסי אחר. באופן כללי לגבי תארים משולבים, אני פחות אוהבת אם זה לא ממש נותן יתרון. מדעי המוח הוא שילוב מצוין למי שיודע שמחקר הוא הכיוון שלו וזהו שילוב מדהים של פסיכולוגיה עם ביולוגיה.