אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה במסלול אפיק מעבר לאוניברסיטה אחרת (פיסיקה חד חוגי), ואני שוקלת אולי להוסיף חוג נוסף (שיהיה קצת יותר פרקטי אחרי תואר ראשון), וחשבתי על לימודי סטטיסטיקה. אפשר לעבור דרך אפיק מעבר, הקורסים שבאפיק זה מופיעים גם בחוג שציינתי למעלה. האם יהיה כדאי? האם יש דרישה בתחום של סטטיסטיקה לבעלי תואר ראשון? אני רוצה שיהיו לי כמה אפשרויות ולכן מתייעצת בעניין זה. אני מאמינה שאני ארצה להמשיך לתואר שני בחוג הראשון שציינתי או בתחום קרוב, אבל זה מוקדם מידי עדיין לדבר על זה, לכן אני חושבת אולי לשלב חוג נוסף. ועוד דבר - האם ביופיסיקה בתואר שני קיים באוניברסיטת תל אביב? למה זה מוביל? הערה: יש לציין שאני בערך בת 29 למרות שלפני 3 וחצי שנים התחלתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה מספר קורסים ולאחר שנה וחצי הפסקתי, חשבתי ללמוד במקום אחר ואז לעבור, אבל ירדתי מזה מסיבות של מיקום גיאוגרפי של מקום הלימודים. כעת, אחרי כשנה וחצי - שנתיים בערך, החלטתי להמשיך ללמוד באו"פ ובאפיק מעבר. אני די מצטערת על זה שלא המשכתי כבר לפני שנה (2012), למרות שזה לא היה אפשרי מסיבות מסוימות שמנעו ממני גם להחליט על כך באותו זמן. עד שאסיים את הלימודים, זה יהיה עוד 3 שנים וחצי בערך. האם בתחומים אלה תהיה לי בעיה? לגבי סטטיסטיקה, יש עבודות שסטודנטים יכולים לעבוד בהן? אני מתנצלת על השאלות הרבות, אבל אשמח אם תוכלי להשיב על כולן.
ש
שני יונגר
לימודי סטטיסטיקה
שלום,
בוגרי סטטיסטיקה לתואר ראשון יכולים לעבוד בתחומים הפיננסיים וכן בכל הנוגע לסקרים למיניהם. עם זאת, סביר להניח שכדאי יהיה שתלמדי לתואר שני בתום כדי להצליח למצוא עבודות טובות באמת. לימודי ביופיסיקה מובילים בעיקר למחקר. לא קיים תואר בתחום בתל אביב. לגבי בעיה למצוא עבודה, קשה לענות על כך כי זה גם עניין של ניסיון תעסוקתי קודם וגם עניין של המקום אליו את שואפת להגיע. אני מקווה שתצליחי.
לימודי סטטיסטיקה ועוד - יש לי עוד כמה שאלות בבקשה
1.האם יש עבודות לסטודנטים בתחום הסטטיסטיקה ניתן לעבוד במהלך הלימודים ? 2.התחום של חישוביות עצבית ראיתי שקיים בת"א ולכן הנחתי שזה קשור לביופיסיקה ,זה קשור למדעי המוח? 3. רק בשביל לדעת ,באופן תיאורטי ניתן ללמוד לשני תחומים בתואר שני (באם ארצה ללמוד ואתקבל) בשני מקומות שונים? כל תחום במקום אחר? 4. לימודים בתחום הסטטיסטיקה בעצם גם מאפשרים להיכנס לתחום הפיננסים כפי שאמרת, האם זה אומר שניתן לעסוק בחלק מהאפשרויות תעסוקה של מי שלמד כלכלה ?
ש
שני יונגר
כמה תשובות לכמה שאלות
שלום,
1. בהחלט כן, בחברות העוסקות בסקרים למשל יש עבודות גם לסטודנטים ובים היתר גם בחברות שבהן יש תפקידי סטודנט אפשר למצוא עבודה. 2. תחום החישוביות העצבית שייך למדעי המוח- כן. 3. רק אם מערכות הלימוד לא יתנגשו לך, אבל כן כולם ישמחו לקבל את הכסף שלך ואת הציונים שלך, במיוחד אם הם טובים. 4. נכון מאוד!
בברכה, שני
צ
צריכה ייעוץ לימודים
דו חוגי בתואר שני , קיים?
תודה על התגובה הקודמת! כהמשך להודעות הקודמות ,שאלה אחרונה בנושא האם קיים דו חוגי (לימוד 2 תחומים) בתואר שני ?
ש
שני יונגר
בדרך כלל לא
שלום,
בדרך כלל לא קיים דבר כזה בתואר שני כי מטרתו להתמקד בניגוד לתואר הראשון שהוא כללי ברוב המקרים ומאפשר למידה רחבה של תחומים רבים במקביל.