הי, כרגע אני בשלב של בחירת תחום לימודים אשר אני מקווה להתחיל ללמוד בו כבר בשנה הקרובה. אני בקבע בצבא וזהו קושי אחד אך קשיים נוספים נובעים מכך שאינני בטוחה מה עדיף ללמוד מבחינת תמורה שאקבל בתום הלימודים ותחומי עניין מינימליים אשר יספקו אותי. בתחילה חשבתי על לימודי תואר למקצוע פארא-רפואי אך נוכחתי לדעת שעל אף ההשקעה הגדולה אין תמורה כספית מספקת למקצועות אלו, לכן חשבתי על תחום הגובל במקצועות אלו - ביולוגיה מולקולרית. אך מרתיעה אותי העבודה העצמאית בתחום זה מאחר ואני אדם תקשורתי. תחומי העניין הנוספים שמעניינים אותי הם - קרימינולוגיה וחינוך, אך שוב גם במקצועות אלו השכר נמוך ושוק העבודה מוצף. האם ישנם תארים נוספים בתחומים אלה שלא לקחתי בחשבון? האם ישנם תחומי הנדסה שהם קצת פחות טכניים ויוכלו להתאים לי? אילו תחומים מתאימים ללימוד בשילוב שירות קבע בתנאי יומיות? (במידת הצורך אני מוכנה להשתחרר כמובן...)
ש
שני יונגר
למצוא דרך להישאר בקבע
שלום שני,
חבל מאוד שלא ציינת מה את עושה בצבא והאם המשך שירות צבאי הוא אופציה. בכנות רבה אומר לך שאם קיימת עבורך האפשרות ללמוד לתואר ראשון אשר יביא לך לקידום מקצועי בתוך הצבא זו האופציה הטובה ביות עבורך. לצערי בחוץ כפי שאת כבר יודעת האפשרויות הולכות ומתמעטות ומצב שוק העבודה הולך ונעשה תחרותי יותר ויותר. עם זאת אני מניחה שכל מסלול לימודי ערב יכול להתאים לך ובמסלולי ערב יש דיי הרבה אופציות.
אשמח לשמוע תגובתך לפני שננסה להגיע לתחומים המתאימים לך.