היי. אני מתכננת להתחיל ללמוד בשנה הבאה. הרצון שלי הוא ללמוד משהו שקשור לביולוגיה אך פחות לחלק של אקולוגיה ובע"ח ויותר לגוף האדם, למחלות, גנטיקה, תרופות ופיתוחים. קראתי הרבה על חוגים לביולוגיה, מדעי החיים ביוטכנולוגיה, הנדסת ביוטכנולגיה, מדעים ביו רפואיים ועוד מיני מקצועות כמו אלו. הבעיה היא שאני באמת כבר לא יודעת מה מהם הוא זה שהכי מתאים לי ולמה שאני רוצה ללמוד. אשמח לשמוע מסטודנטים או מאנשים שלמדו ומבינים בנושא מה דעתם ומה מומלץ לי לפי תחומי העניין שכתבתי. בנוסף אשמח להתייעצות לגבי מספר התארים, הבנתי שאחרי תואר ראשון אני כמעט חייבת להמשיך לתואר שני על מנת באמת לעסוק במחקר ופיתוח ובנושאים יותר ספציפיים. תודה!
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים בתחומים הביולוגיה והביוטכנולוגיה
שלום נופר,
כל תחום מחקרי מחייב לפחות תואר שני כדי לעסוק בו בחברות פרטיות או במסגרת אקדמית. לכן, אם תחומי המחקר של התרופות או גוף האדם בכלל מעניינים אותך התחילי בלימודים בסיסיים כמו ביולוגיה או ביוטכנולוגיה.
מדעי החיים וביולוגיה הם כמעט אותו התואר, פשוט במוסדות לימוד שונים. ביוטכנולוגיה מכוונת יותר לכיוון של פיתוחים טכנולוגיים.
אני מניחה שלאחר התואר הראשון או אפילו במהלכו את תראי כבר לאילו תחומים את יותר נמשכת מבחינת העניין בהם וגם תשמעי מסטודנטים אחרים מה הכי כדאי ללמוד מבחינת תעסוקה אחרי הלימודים, שזה החלק הכי חשוב.
מה שבטוח, עליך לקחת בחשבון כי תהיי חייבת להמשיך לתואר שני ולכן כדאי לתכנן את הזמן שלך כך שתוכלי ללמוד ברצף לשני תארים, כמובן שכשתגיעי לתואר השני תזה היא חובה.
כדי לשמוע יותר על התארים עצמם כבר עכשיו, כדאי שתיגשי למוסדות הלימוד בתחום ותדברי ישירות עם הסטודנטים, הם ידעו לתת לך ביקורת מושכלת על התחום.