אני רוצה להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה כך שיכול להיות שזה לא מתאים לכאן אבל ננסה בכל זאת. אני רומה להתחיל לימודי פיזיקה כימיה באוניברסיטה הפתוחה. המטרה שלי היא שאחרי התואר הראשון אני ימשיך לשני בלימודי ביופיזיקה בבר אילן. אני רוצה לדעת אם למישהו יש מושג איך אני יכול להשתבץ בשוק העבודה עם התחום הזה? כי ממוקדי השרות בבר אילן אני מקבל תשובות כלליות כמו רוב הבוגרים שלנו משתלבים יפה מאד. מישהו יכול לפרט מה יש שם בחוץ לבוגרי ביופיזיקה בתואר שני. עוד שאלה נגיד שהלכתי על כיוון של פיזיקה מתמטית בתואר ראשון לאן אני יכול להתקדם לתואר שני עם זה? ובתארים יש מתקדמים בתחום איפה אני יכול להשתבץ במחקר ובתעשיה? בארץ כמובן. יש איזה אתר שמקבץ כל מיני פרויקטים בתחום? סתם לידוע?
ש
שני יונגר
פיזיקה וכימיה לתואר ראשון
שלום יצחק,
כבר עם התואר הראשון בכימיה ופיזיקה תוכל למצוא עבודה. אולי היא לא תהיה בתחום מחקר, אך עם תואר שני וכו' תוכל גם להתקדם בעבודה וגם לפנות לתחומים משמעותיים יותר מבחינת פיתוח או מחקר לגווניהם השונים.
בעיני זהו תואר מצוין כתואר ראשון. פיזיקאים למשל מועסקים בתחומים רבים בחברות כמו רפאל, או חברות העוסקות בבניין או אפילו תעשייה כימית. פיזיקה היא מקצוע ליבה, ולכן היא מקצוע הנדרש בתחומים שונים בפיתוח וייצור. אבל במקרה של פיזיקה קצת קשה למצוא עבודה ממש טובה עם תואר ראשון וכדאי להמשיך מיד לתואר שני.
לגבי השאלה על הפרויקטים, לא ממש הבנתי למה התכוונת. אך אם אתה מתכוון למציאת תעסוקה, אז יש חברות המתמחות בתחומים הללו, כן.