שלום, אני בעלת תואר ראשון בביולוגיה BSC ובנוסף בעלת תואר ראשון BED בהוראת מדעים. התחלתי לעבוד במעבדת IVF. במעבדה לכולם יש תארים מתקדמים ואני נכנסתי במקרה כאמבריולוגית קלינית. אני מתלבטת באיזה תואר לבחור כתואר שני - מאז ומתמיד רציתי ללמוד וטרינריה או אחד ממקצועות הרפואה אבל הרגשתי שאני לא הכי מוצלחת מבחינת ה"לשקוד", הממוצע שלי בתואר הוא 78 והפסיכומטרי 520 (נמוך למדי) השאלה היא איזה תואר שני יכול להוות אופציה לימודית מעניינת ומצד שני שתהי לי אופציה להתקבל אליה.
חשוב לציין שבתכנית המשולבת שעשיתי חלק מהקורסים נלמדו במכללה וחלקם באוניברסיטת בר אילן מה שעשוי להוות מכשול נוסף אני מניחה מבחינת הנקודות שצברתי על כל קורס. אני לא רוצה ללמוד סתם תואר שני אחרת אולי הייתי פונה לאוניברסיטה הפתוחה שלבטח הייתה מקבלת אותי אבל יש להם תכנית של מחשבה ביולוגית וממבט ראשוני על הקורסים המועברים שם הוא לא ככ פרקטי. אני רוצה לעשות תואר שיאפשר לי להרוויח טוב יותר ומצד שני יפתח לי גם אופציות מתחום האמבריולוגיה. אשמח לייעוץ.
ש
שני יונגר
קבלה לתארים מתקדמים עם ממוצע נמוך בתואר
שלום יפית,
אני חוששת שהבעיה הגדולה ביותר היא ממוצע הציונים שלך בתואר הראשון. כל ציון מתחת ל-80 הוא מכשול אדיר לתארים מתקדמים. אני ממליצה לך ללמוד את מה שתוכלי להתקבל אליו וכך לבחור את הלימודים. אין לצערי הרבה מקום להתלבטויות כאשר תנאי הסף שאת מגיעה איתם הם נמוכים מאוד.
צרי קשר בבקשה עם אנשי הישרות של האתר שיסייעו לך לאתר מוסדות לימוד ומסלולים שיכולים להתאים לך ובחרי בהתאם לכך.