היי, הנני סטודנטית המתחילה שנה שניה במדעי התזונה בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. בתיכון הרחבתי כימיה וביולוגיה משום שהתחום מאוד מעניין אותי. התחלתי את לימודיי במסגרת זו משום שהתחום הריאלי מעניין אותי, לא מעוניינת בעבודה במעבדה ורוצה לעבוד מול אנשים. לצערי רק אחרי שנרשמתי לתואר הבנתי שזהו תואר נורא קשה, שמצריך המון כוחות וזמן, אין באמת פנאי לשום דבר מלבד הלימודים עצמם, והגרוע מכל הוא שסטאז'רים צריכים לחכות בין שנה ל-3 ל מנת לקבל סטאז', שבנוסף עליו הם צריכים לשלם 12 אלף ש"ח (כן , לא תמצאו תנאים מחפירים כאלו בשום תואר) , משמע שלא מספיק לי לסיים את התואר לאחר 3 שנים יש סבירות מאוד גבוהה שאאלץ לחכות שנה שנתיים עד שאקבל רשיון לעסוק בתחום, ועד אז..כמובן, למלצר. וכפי שהבנתי דיאטניות מרוויחות מינימום בקופ"ח, ובתי חולים, אך ורק שמגיעים לעמדת כח ושם בציבור המשכורת מתייצבת כדיאטנית פרטית-אבל עד אז המשכורת תהיה בקרשים.
אני מחפשת תחלופה שתתרום לי יותר בעתיד, לא מחפשת להקל על עצמי, פשוט לא חושבת שארצה לעסוק במקצוע שיגרום לי לקום במרמור, ושאצטרך לרוץ ממקום עבודה לעבודה אחרת ע"מ להשיג אוכל לילדיי.
בפקולטה לחקלאות ישנו מקצוע "ביוכימיה ומדעי המזון", שכעקרון לא נראה שהוא שונה מהתואר שלי מבחינת התכנים המדעיים, ונראה כי אפשרויות התעסוקה נעות בין מפעלים, בקרות מזון, ועוד תחומים שאינני בקיאה בהם. הייתי מבקשת שיספרו לי יותר על התואר, מה אפשרויות התעסוקה לאחר התואר, אילו תארים שניים ניתן לעשות בנושא? והאם באמת משתלם לי יותר לעבור תואר.
תודה רבה, אשמח להכוונה.
ש
שני יונגר
האם לעבור לתואר אחר?
שלום,
בגלל הצפת השוק בדיאטניות קליניות רבים ורבות מהבוגרים פונים לכיוונים אחרים בתחום התזונה שבהם יש אפשרות להשתכר בצורה יפה מאוד. אחת הדרכים היא באמצעות ניהול וליווי קבוצות דיאטה למיניהן. על זה אנשים מוכנים לשלם לא מעט ויש חברות המציעות עבודה בתחום למי שמתאים. צריך פה כישורים של העברת פעילות בקבוצה של אנשים עם ידע מתחום התזונה.
לגבי מעבר לתחום אחר, את לא תהיי הראשונה שעושה זאת, ללא קשר לתחום הלימוד. לרבים, רבים מאוד, קורה שמה שחשבו על התואר נראה אחרת מבפנים. זה עניין ידוע ומוכר. מותר, אפשר ולפעמים גם כדאי להתחרט, במיוחד אם לומדים מקצוע שלא מתאים לאדם הלומד אותו.
בתחום המזון וטכנולוגיה המזון העבודה היא או במפעלים יצרניים של מזון מסוגים שונים או בתחום פיתוח המזון וכו' וכו'. להבטיח לך שלא תתחילי את דרכך במעבדה, אני לא יכולה, אך בהחלט יש פה אפשרויות מגוונות יחסית. לא בטוח שאת תהיי חייבת מיד תואר שני, אולי עם התואר הראשון תוכלי למצוא עבודה התחלתית ומשם תמשיכים בהתאם לכיוון ההתפתחות התעסוקתית שתרצי בה.
חלק מהבוגרים פונים לכיוון של חקלאות, חלקם לכיוון של טכנולוגית מזון או בקרת איכות, חלק פונים בכלל לכיוון של תרופות. יש לא מעט אפשרויות, שלאורך התואר נחשפים אליהן. שוב גם כאן, רק עם ההתנסות מבינים מה אפשר או אי אפשר לעשות עם התואר.