שלום רב! אני חושבת להירשם ללימודים אך מתלבטת בין שני תתחומים : מדעי החיים וכימיה, מדעי החיים וניהול. העניין הוא שההתלבטות שלי היא בין מה שאני אוהבת ומעניין אותי מאוד כמו מדעי חיים וטבע לבין משהו שהוא פרקטי כמו ניהול. ראיתי שניתן לשלב בין ניהול לבין מדעי החיים אבל יש גם משהו שיכול להגביר לי את העניין שזה מדעי החיים וכימיה השאלה שלי: מה יותר פרקטי בשוק, מה יותר נחשב? אם אני אחליט ללכת למדעי החיים וניהול, האם הניהול במקרה הזה לא משבש לי את התואר של מדעי החיים? במילה אחרת, מה עדיף מבחינת השוק,השכר וכו'? (עדיין אין לי נסיון בתחום-אך יש כשרון)
ש
שני יונגר
תואר ראשון במדעי החיים וחטיבה נוספת
שלום לנה,
אני מניחה שלימודי כימיה בשילוב עם תואר ראשון במדעי החיים היא דווקא תעודת פרקטית יותר. אני מוכרחה לומר שאני לא רואה במה תורם השילוב בין מדעי החיים לניהול. לימודי ניהול, הם מעניינים מאוד, אך הם לא לימודים פרקטיים, אלא לימודים כללים מאוד.
חשוב מאוד שבבחירות שלך ללימודים לתואר תבחרי באמת לפי מה שתרצי לעסוק בו בסופו של דבר. רק עניין בתחום התיאורטי, אינו מספיק. קחי בחשבון כי עם תואר ראשון במדעי החיים כדאי מאוד לשקול להמשיך מיד לתואר שני בתחום כדי למצוא עבודה טובה.
אם בעוד מספר שנים ועם ניסיון בעבודה תרצי להמשיך למסלול ניהולי בעבודה, אז יהיה הזמן המתאים ללימודי מנהל עסקים או קורסים בניהול לצורך קידום לתפקידי ניהול.
מדעי המחשב ומדעי החיים
שלום שני, תודה רבה על התגובה. אני בינתיים עשיתי בדיקות באינטרנט, קראתי סקרים וכו' והגעתי להחלטה אמיצה. כנראה שאני אעשה תואר במדעי המחשב ומדעי החיים. יש לי רקע בניהול רשתות מחשוב (צבאי) ולפי מה שראיתי זה תואר פרקטי ביותר ואחד שיש לו ביקוש רב, וכדי לערבב את זה עם משהו שהוא מעניין מאוד בשבילי, אז אעשה אותו דו חוגי עם מדעי החיים. לפי מה שהבנתי, התואר של מדעי החיים+מדעי מחשב יוצר תחום נוסף (בין השורות) שהוא ביואינפורמטיקה - אמנם כמעט ואין עבודה בזה, אבל זה עוד משהו שהוא אקסטרה, כי בסופו של דבר במדעי המחשב אני בטוח אמצא עבודה עם שכר הולם. הייתי רוצה לשמוע את דעתך על שילוב כזה? והאם תואר של האוניברסיטה הפתוחה הוא תואר מספיק פרקטי...