שלום, אני בעלת תואר b.ed ותעודת הוראה בהצטיינות בחינוך המיוחד, מעוניינת בלימודים שיאפשרו לי לעבוד בתחום הרפואה כמו מעבדה רפואית, רנטגן, אחות מוסמכת, תרפיה באומנויות, שיננות. לאיזה מסלול אפשרי להתקבל על סמך התואר שלי? כי ציון הפסיכומטרי לא ממש טוב אבל ממוצע התואר המשוכלל הוא 93. אני מאוווד מתלבטת מה ללמוד? מה יותר משתלם מבחינת משכורת וביקוש בשוק העבודה? תודה רבה מראש
ש
שני יונגר
שינוי כיוון לאחר לימודי חינוך מיוחד
שלום,
כדי לענות על שאלתך, אעבור על כל אחד מהתחומים שהעלית כאן: מעבדה רפואית- תואר ראשון נוסף. אולי תקבלי פטורים בודדים על סמך היותך אקדמאית. הלימודים אורכים שלוש שנים. רנטגן- לימודי תעודת טכנאי, הלימודים אורכים כשנתיים וחצי במכללות המעניקות את התעודה. אחות מוסמכת- הסבת אקדמאים לסיעוד אורכים כשנתיים וחצי ברוב המקרים ומתקיימים בכלל בתי החולים בארץ, במסגרת מסלולי לימודי ייחודיים. תרפיה באומנויות- תצטרכי לעשות מספר השלמות של קורסים מתחום הפסיכולוגיה ולעבור את ראיון הקבלה ללימודים הלימודים אורכים כשנתיים ללא ההשלמות . שיננות- לימודי תעודה שאינם מצריכים תואר אקדמי מתקיימים בבית חולים בהם קיימים לימודי רפואת שיניים (בחיפה ובירושלים).
מבחינת שכר, ככל הנראה תרפיה באומנות יכול להציע את האופציות הטובות ביותר, למי שמעוניין גם להיות עצמאי. כל שאר התפקידים מספקים עבודה במסגרת מערכת הבריאות, שם יש הסכמים קיבוציים ודרגות שכר לפי וותק לימודים נוספים וכו'. כך שאפשר לשפר שכר לאורך הזמן.
תוכלי לקרוא על כלל תחומים אלו כאן באתר, ולהתרשם גם מאופי העבודה בהם.