שלום רב , אני בעלת תואר ראשון בריפוי בעיסוק , עובדת בתחום כבר שנתיים ורוצה לעשות הסבה לתחום המדעים אני מתלבטת לגבי מדעי התזונה שזה תחום שמאוד מעניין אותי אך הבנתי שלוקח זמן רב ואפילו עד שנתיים לקבלת הסטאג' וגם שקשה למצוא עבודה בתחום כרגע מעניין אותי מאוד גם תחום הגנטיקה (אני מגיעה ממגמה ביולוגית בתיכון ) אך הבנתי שעל מנת לעבוד בתחום נדרש תואר שני שנפתח באוניברסיטה העברית רק פעם בשנתיים ואליו מתקבל רק מספר אנשים בודדים. יש לי 3 שאלות: 1. במידה ואעשה הסבה לתואר מדעי האם התואר בריפוי בעיסוק נחשב לי ? או שמא אצטרך לעשות תואר ראשון במדעים בכל מקרה? במהלך התואר היו לי הרבה קורסים בביולוגיה , אנטומיה וכו' האם זה כן ייחשב לזכותי ויייתן לי פטורים מסוימים? 2. האם כדי להשתלב בתחום מדעי אני חייבת לעשות תואר ראשון במדעים ורק אז להמשיך לתואר שני או שאוכל להתחיל ישר תואר שני עם התואר הראשון בריפוי בעיסוק ועם השלמות מסוימות ? 3. מה אפשרויות התעסוקה בגנטיקה או בייעוץ גנטי , האם יש בזה עבודה לאחר סיום התואר ומה טווח המשכורות בשוק העבודה ? ממש ממש מודה לכם על התשובות כי כרגע אני די מבולבלת ולא יודעת לאיזה כיוון ללכת
מ
מכללת הדסה
הסבה לתואר במדעים
שלום, מאחר ואת בעלת תואר ראשון בריפוי ועיסוק, תוכלי להתקבל לתואר מדעי על סמך ממוצע תואר של 80 ומעלה. אם את מעוניינת לעסוק בתחום הגנטיקה, תואר בביוטכנולוגיה או במדעי המעבדה הרפואית עשוי להתאים לך מאחר ותארים אלו עוסקים בתחום הגנטי. בתואר במדעי המעבדה הרפואית יש מגוון מעבדות והרבה עבודה מעשית. הבוגרים מקבלים רישיון של משרד הבריאות לעובד מעבדה מוסמך וניתן להמשיך לתואר שני או תארים מתקדמים במכון וייצמן. בסיום התואר ניתן להשתלב במקומות עבודה רבים כמו: בתי חולים, מעבדות פרטיות, חברות הייטק, זיהוי פלילי במשטרה, בית ספר לרפואה ועוד. בוגרי תואר ראשון בביוטכנולוגיה יכולים השתלב במגוון עבודות כגון: מחלקות פיתוח בתחום הביוטק - החל מניתוח נתונים גנטיים ועד פיתוח אנטיביוטיקות ותרופות אחרות; במעבדות של בתי חולים, באוניברסיטאות ובמוסדות מחקר - החל מזיהוי מוטציות וגנים חדשים מחוללי מחלות ועד עזרה במחקרים קליניים של מחלות גנטיות ומולקולריות; בסטארט-אפים וחברות הייטק בתחומי הנאנו-טכנולוגיה, הקלינטק, ובחקלאות ובתעשיית המזון - החל מפיתוח צמחים מהונדסים גנטית ועד השבחת צמחים ושיפור תכונות בבעלי חיים. לגבי קורסים חופפים- עלייך להציג בפני מוסד הלימודים סילבוס של התואר הראשון ולפיו יוחלט ע"י ראש החוג אילו פטורים להעניק לך. בהצלחה, מכללת הדסה