הי, אני נמצאת בהתלבטות גדולה בנוגע לבחירת תואר ואשמח לעזרה. אציין שיש לי רקע בכימיה ובביולוגיה (למדתי בתיכון כשני מקצועות מורחבים וסיימתי עם ציונים גבוהים). מצד אחד, יש לי משיכה ענקית לכל תחום הכימיה, המולקולות, האינטראקציות, וכמובן כל ענייני המעבדה. מצד שני, מאוד מעניין אותי להתעסק יותר בתחומים שנוגעים בתאים, גנטיקה, תרופות ועוד. אין לי מושג אילו תארים מתעסקים בתחומים האלו ואשמח להמלצות ממי שמכיר.
מ
מנהל הפורום
שלל אפשרויות
כגון: ביוכימיה ביולוגיה ימית וביוטכנולוגיה - קשור גם לתחום התרופות הנדסת תרופות הנדסת ביוטכנולוגיה - קשור גם להנדסה גנטית חקלאות מדעי התזונה ביולוגיה מולקולרית מעבדה רפואית
מציעה לך להתחיל ללמוד באחד מהם, ולראות במהלך שנות הלימודים לאיזה תחום מחקר את הכי נמשכת.
בהצלחה, אורי, מנהלת פורום.
מ
מכללת הדסה
התלבטות לגבי בחירת תואר מדעי
שלום טל, בהמשך לשאלתך, תואר ראשון בביוטכנולוגיה עשוי להתאים לך מאחר והוא משלב את התחומים שציינת שאת מתעניינת בהם. משך התואר הוא 3 שנים ובמסגרת תוכנית הלימודים נלמדים תחומים כגון: גנטיקה ובסיס גנטי של מחלות, ביולוגיה מולקולרית, פיתוח מוצרי מזון, תרופות, צמחים וחומרים פעילים מצמחים, הקמה, פיתוח וניהול של סטרט-אפ ביוטכנולוגי, ביואינפורמטיקה ועוד. מאחר ולמדת מקצועות מדעיים וסיימת אותם בציונים גבוהים, סביר להניח שתוכלי להגיש מועמדות ללא קושי. בהצלחה, מכללת הדסה
ע
ענת מאוניברסיטת תל אביב
תגובה להתלבטות לגבי בחירת תואר מדעי
שלום, לשאלתך, בכל תחומי הלימוד של מדעי החיים תוכלי ללמוד קורסים מייצגים מהתחומים שציינת ומהם ולאחר מכן, תוכלי להתפתח לתחומים ממוקדים יותר על פי מידת העניין שלך. הרעיון הוא להכיר, להיחשף ורק לאחר מכן להתמחות בדברים ספציפיים. כמו כן קיימות גם אפשרויות לימוד ממוקדות כבר לתואר ראשון כמו: כימיה תרופתית, רוקחות או מעבדנות רפואית.