שלום , הייתי רוצה לדעת פריטים על תואר ראשון בכימיה באוניברסיטת בן גוריון שיש אפשרות ללמוד תואר כפול כלומר לימודי כימיה + הנדסת כימיה
האם זה ניתן לכולם ,לכל המעוניינים בלימודי כימיה או אנשים ספציפיים ? ומה הם תנאי הקבלה ללמודים אלו בבן גוריון ? תודה מראש
ש
שני יונגר
הנדסה כימית או כימיה לתואר ראשון
שלום רונית,
לא ידוע לי על תואר כפול בכימיה והנדסת כימיה, אך גם לא הייתי ממליצה לבחור במסלול הזה. אלו שני תארים הנחשבים מאוד קשים (במיוחד בבן גוריון) ולשלב שני תארים יחד יכול להיות קשה מידיי.
יש שילובים אחרים עם כימיה שאולי יכולים להיות טובים לך יותר. ובנוסף, תמיד אפשר לעשות השלמות מכימיה והנדסה כימית או להפך.
תנאי הקבלה: הנדסה כימית- בגרות ריאלית הכוללת לפחות 4 יחל' במתמטיקה, בגרות בפיסיקה ו-5 יחידות בכימיה. סכם הנדסה של 500 לפחות. כימיה- בגרות ריאלית הכוללת לפחות 4 יחל' במתמטיקה ו-5 יחידות בכימיה. סכם של 600.
המשך ....
שלום שני , בהמשך לתשובתך האם תוכלי לתת לי פירוט על אותם תחומים שניתן לשלב לתואר בכימיה ...והאם יש להם ביקוש בתחום? והייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות להתקבל ללימודים אלו ללא בגרות בכימיה או פיסיקה וכו'?? .. דרך אגב מה הממוצע ב 4 יח"ל מתמטיקה שדורשים בבן גוריון בתואר זה?