האם למעשה תהיה בעיה עם תואר בפיזיקה לעבוד בחברות של ביוטכנולוגיה, וכדו'? בהנחה וזה מה שאלמד . (לא בדברים שמצריכים מומחיות בתחום ממי שלמד ביוטכנולוגיה, ביולוגיה).
ש
שני יונגר
תואר ראשון בפיזיקה
שלום לירן,
יש צורך בפיזיקאים בכל מיני תחומים. אין סיבה שהלימודים בתחום לא יתאימו גם לתחום הביוטכנולוגיה, אך אם זה תחום העניין שלך, למה לא ללמוד אותו?
שוב בקשר ללמודי פיסיקה לתואר
היי, לא כל כך הבנתי את תשובתך האם ניתן להיכנס לעבוד גם בחברות ביוטכנולוגיה למרות שאני רוצה ללמוד פיסיקה שיותר מעניין אותי ? מה אפשרויות התעסוקה ? ידוע לי שזה עונה על דרישות של תואר ראשון כלשהו ואז זה יתאים למשרות שדורשות תואר ראשון. במידה ואצליח ואמשיך לתואר שני בתחום לאן זה מכוון לאיזה עבודות ? בהנחה ואעבוד בתחום אחר לגמרי התואר השני יהיה שווה משהו מבחינת תוספת שכר ? אני די בדילמה לגבי העניין , למרות שזה מה שנראה לי שאני אעשה, אלמד. אני רוצה להשתכנע שיהיה מה לעשות עם התואר בתחום זה אבל ככל הנראה אם אעבוד בתחום שונה אז בעצם אלמד את העבודה תוך כדי. אשמח לתגובה מפורטת בעניין לגבי השאלות ששאלתי. תודה!
ש
שני יונגר
תואר שני בפיזיקה
שלום לירן,
גם לפיזיקאים יש מקום בחברות ביוטכנולוגיה,את מוזמנת לעבור על מודעות דרושים ולהיווכח בעצמך. כמובן שעדיף ללמוד לתואר שני בתחום ולהתמקצע בתחום ספציפי, אך תואר ראשון הוא התחלה.
עוד לגבי התואר השני, תלוי מאוד באיזה תחום תעבדי. פיזיקאים עוסקים רבות בתכנון יחד עם מהנדסים בתחומים השונים. אבל זה מאוד תלוי בתחום העיסוק,מקשה לומר מה בדיוק תעשי עם התואר. לגבי עבודה ולימודים, מה שרשמת, זה בדיוק מה שקורה. בעבודה לומדים את העבודה. ממש לא חייב להיות קשר מובהק בין התואר לעיסוק, אלא הוא המצפן המכוון אותך.
מכיוון שעדיין לא התחלת ללמוד, אז אני חושבת שלדבר על השלכות של תואר שני הוא בהחלט משול לרתימת הסוסים לפני העגלה. צעד צעד, מי יודע, אולי תגלי שאת אוהבת תחומים אחרים, הכל יכול להיות.