אני מסיימת עכשיו את התואר הראשון. אני יודעת שזה אולי קצת מוקדם אבל התחלתי לחשוב על התואר השני. מההתחלה רציתי ללכת ללימודי רפואה, אבל התעלפתי כבר עשרות פעמים בעצמי, כך שלא נראה לי שאהיה מסוגלת לטפל באנשים מבחינה פיזית. חקר המוח הוא משהו שלמדתי באחד הקורסים אצלנו בתואר. מאוד מעניין אותי כל מה שקשור למחקרים בתחום המוח, בשילוב עם פסיכולוגיה, ומחשבים.
הציונים שלי לא גבוהים במיוחד (76-77). ואני רוצה לדעת 2 דברים: 1. אם אני לא עומדת ברף הציונים הנדרש יש פתרון אחר לזה? מבחן כניסה וכו'? 2. מה עושים לאחר תואר שני בנושא? עובדים על מחקרים? יש עבודה בתחום?
תודה.
ש
שני יונגר
לימודי מדעי המוח לתואר שני
שלום קארין,
למי שלא עומד ברף הציונים הפתרון להמשך לימודים הוא חוג שלאחר תואר שניתן ללמוד בחלק מהאוניברסיטאות. מי שלומד לתואר שני בחקר המוח בדרך כלל עוסק במחקר בתחום במסגרת אקדמית או במסגרת של חברות פרמצבטיות או הקשורות לתחום הרפואה בכלל.
מומלץ לבחור במסלול הכולל תזה.
בברכה, שני
ק
קארין
עוד כמה שאלות
קודם כל אין בעיה להמשיך ממדעי המחשב למדעי המוח? ודבר שני מסלול הכולל תזה הכוונה להמשיך תואר שני+שלישי?
ש
שני יונגר
תואר שני במדעי המוח המשך
שלום קארין,
ראשית, אפשר להתקבל ללימודי מדעי המוח גם מתואר ראשון במחשבים, כן.
לגבי מסלול הכולל תזה, ממש אין חובה למשיך לתואר שלישי ודוקטורט, אלא שההבדל בין תואר שני עם תזה לתואר שני ללא תזה הוא עבודת המחקר שמבצעים בתואר הכולל תזה. בתחום שמכוון למחקר כדאי מאו לעשות תואר הכולל תזה.