היי, רציתי לשאול לגבי לימודים בנושא מדעי המזון האם יש להם ביקוש רב בחוץ והאם יש המלצות לגבי מכללת תל חי בנוגע ללימודים אלה.. בנוסף רציתי לדעת במה אפשר לעסוק אחרי התואר מלבד תזונאית בקופות חולים.. שמעתי על עבודה במחקר של תרופות או של מזון האם זה מצריך תואר שני? והאם יש ביקוש לעבודה זו? והאם השכר גבוה בעבודה זו
ל
לו
מדעי המזון/מדעי התזונה
בטי שלום, יש הבדל בין מדעי המזון למדעי התזונה. מדעי התזונה - המקצוע הסופי הוא דיאטנית. מדעי המזון - טכנולוג מזון.
איני ממליצה לך ללמוד תזונה, שכן הלימודים קשים מאוד ובסופם את צריכה לחכות לסטאז' (אפילו שנתיים!). גם לגבי עבודה יש מעט בעיה... העבודה היא בעיקר רבע משרה וכאלה... וכדי לפתוח קליניקה פרטית את תצטרכי הרבה ניסיון.
ש
שני יונגר
מדעי התזונה ומדעי המזון
שלום בטי,
בהמשך לתשובתו של לו אנסה לעדן את הדברים. לא כל התזונאים מועסקים בהכרח דרך קופות חולים. יש העובדים במסגרות פרטיות אחרות בהתאם להשקפת עולמם ולגבי עצמאות בתחום מעבר לניסיון צריך הרבה רצון ומוטיבציה להיות עצמאי כי זה לא קל, לא משנה באיזה תחום.
לגבי מחקר בתחום התרופות לימודי מדעי המזון או מדעי התזונה הם לא הכיוון אלא תחומים כגון ביוטכנולוגיה, הנדסת תרופות, ביולוגיה, כימיה וכד'. לגבי מדעי המזון ופיתוח בתחום ייתכן וגם תואר שני יכול להוות יתרון, אך בכל מקרה עם תואר ראשון חייבים להתחיל.
לגבי שכר, הכל תלוי מה תעשי אפשר להרוויח יפה ואפשר להרוויח שכר נמוך בכל אחד מהתחומים שתארתי לפניך.