מה כדאי לי ללמוד - ביוכימיה ומדעי המזון או ביוטכנולוגיה?
מה כדאי לי ללמוד - ביוכימיה ומדעי המזון או ביוטכנולוגיה?
בתאל
1 תגובות
שלום. אני מתלבטת בין שני תארים שמאוד קרובים זה לזה אך יש בכל אחד מהם גישה לתחומים שונים .האחד הוא ביוכימיה ומדעי המזון בפקולטה לחקלאות והשני הוא בביוטכנולוגיה בבר אילן . אני מאוד מתלבטת בין שניהם מכיוון שאני לא יודעת מה באמת מתאים לי הוא יותר מעניין אותי וגם במה אני אוכל לעבוד אחרי כל אחת מתארים מאוד מקשה עלי את ההחלטה (האם אני אמצא עבודה? איזו משרה? איזו תואר יותר "שווה"?) התלבטות שלי גורמת לי לחשוב שאולי זה לא הכיוון שמתאים לי אולי כדאי ללכת לכיוון אחר. תודה רבה
ש
שני יונגר
ביוטכנולוגיה או ביוכימיה ומדעי המזון
שלום בתאל,
את שואלת שאלה שאי אפשר לתת עליה תשובה. חלק מהעניין במציאת עבודה לאחר הלימודים תלוי מאוד גם במגיש המועמדו.
עם תואר ראשון בביוטכנולוגיה למעשה יש שני מסלולים עיקריים לתעסוקה האחד הוא במסלול מחקרי, אם עבודת מעבדה מתאימה לך והשני בחברות תועמלנות רפואית למיניהן.
לגבי ביוכימיה ומדעי המזון מדובר בתחום שמכוון בעיקר לתחום של תעשיית המזון, אך לא בהכרח וכל הנוגע לעבודת מעבדה בתחום של ביוכימה אפשרי גם הוא למשל בתעשיית התרופות.
אני חושבת שאת ההשוואה בין מה ששווה יותר את צריכה לעשות עם עצמך ולעצמך, כי בסופו של דבר זה מקצוע שאת הולכת לרכוש וחשוב שתאהבי את העבודה שאחרי הלימודים. עם זאת, לדעתי יש יותר תעסוקה בתחום תעשיית המזון מאשר בביוטכנולוגיה נכון להיום. אך הכל יכול להשתנות בעוד מספר שנים כאשר תסיימי את הלימודים.