שלום, אני תמיד התעניינתי בפיסיקה וכימיה ברמה תאורטית והחלום שלי תמיד היה להמשיך לקריירה באקדמיה. הבעיה היא שבבית הספר התיכון שלי לא היה אפשרות לעשות בגרות במקצועות הנ"ל ולכן לא למדתי אותן. איך אני יודע אם זה באמת מעניין אותי ברמה המעשית ואם זה מתאים לי? לתואר ראשון אני מתקבל על סמך הנתונים שלי אבל איך אני יודע אם זה הכיוון הנכון? יש דרך להתנסות בלימודי פיסיקה או כימיה לפני התחלת התואר? אשמח לכל עזרה שתוכלו לספק.
ש
שני יונגר
איך יודעים מה מתאים?
שלום אור,
אתה בהחלט שואל שאלה מצויינת. מאוד קשה לתאר במילים את מהות המקצוע כדי שתדע בדיוק אם הוא מתאים לך או לא. אלו שני מקצועות ריאלייים והלימודים בהם לא פשוטים בכלל. מעניין אותי מדוע קבלו אותך למסלול הלימודים ללא רקע באחד התחומים לפחות מבחינת הבגרות, ככל הנראה קבלת ציון יפה מאוד בחלק הכמותי בבחינה הפסיכומטרית.
בכל אופן, אין יותר מידי דרכים לענות על השאלה שלך, מלבד בדרך הניסוי וטעיה, כלומר להירשם ללימודים ולגלות במהלך הדרך אם זה בשבילך. אני יודעת שמהפאן הכלכלי זה לא נשמע כדאי, אך בפועל סטודנטים רבים בטוחים במה שהם רוצים ללמוד ומגלים במהלך שנת הלימודים הראשונה שהמסלול שבחרו לא בשבילם.
בכל אופן הדרך היחידה להתנסות באחד התחומים היא או באמצעות מכינה ללימודי מדעים או בהשלמת בגרויות, אבל חבל על ההשקעה הכספית, הרי כל אחת מהאפשרויות הללו תעלה לך בסופו של דבר כמו שנת לימודים אקדמית.