היי אני בת 21 וחצי ומתכננת להתחיל ללמוד באוקטובר 2013. אני ממש ממש מתלבטת בין ביוטכנולוגיה/מדעי המעבדה הרפואית-שניהם בהדסה בירושלים, לבין עיצוב גרפי. האמת היא שמאז ומתמיד ידעתי שמה שאני רוצה ללמוד זה תחום הביולוגיה-בעיקר גנטיקה/הנדסה גנטית ובגלל זה הלכתי לכיוון הביוטכנולוגיה (אין ללמוד גנטיקה לתואר ראשון). לאחרונה פתאום החל למשוך אותי נושא העיצוב הגרפי ואני ממש לא יודעת מה לעשות!!! וכבת לאבא פולני :) עוד יותר קשה לי כי הוא ממש לא מרוצה מהעניין ולא מסתיר זאת כלל... אשמח לקבל איזושהי הכוונה או כמה מילים שאולי יעזרו לי להחליט. עמית
מ
מכללת הדסה
תשובה להתלבטות בין תחום הביולוגיה לעיצוב גרפי
היי עמית,
אם את מתלבטת לגבי בחירת תחום הלימודים, אני ממליצה לך להגיע לפגישת ייעוץ שבה תוכלי לקבל מידע מקיף על תחומי הלימוד שמעניינים אותך, לבקר בחוגים ולהיפגש עם סטודנטים שלומדים בהם. כמו כן, תוכלי להתייעץ עם אנשים שעוסקים בתחומים הללו ולקבל מהם מידע שיוכל אולי לסייע לך בקבלת החלטה. לגבי החוגים אותם ציינת- ביוטכנולוגיה ומדעי המעבדה הרפואית, מדובר בשני תחומים מדעיים מרתקים, שבהם ניתן להתקדם ולהשתלב בשוק העבודה בסיום התואר. לגבי ההבדלים בין החוגים: בחוג למדעי המעבדה הרפואית- הדגש הוא על התחום המדעי- מחקרי, הבנת הביולוגיה- מחקר ביולוגי רפואי. בחוג יש מגוון מעבדות והרבה עבודה מעשית. הבוגרים מקבלים רישיון של משרד הבריאות לעובד מעבדה מוסמך וניתן להמשיך לתואר שני או תארים מתקדמים במכון וייצמן. בסיום התואר ניתן להשתלב במקומות עבודה רבים כמו: בתי חולים, מעבדות פרטיות, חברות הייטק, זיהוי פלילי במשטרה, בית ספר לרפואה ועוד.... בחוג לביוטכנולוגיה- הדגש הוא יותר על ייצור ותעשייה ויש לימודים תיאורטיים כמו קניין רוחני והקמת סטארטפים. בסיום התואר ניתן השתלב במגוון עבודות כגון: פיתוח מזון, פיתוח תרופות, יצירת אפליקציה של זנים חדשים של פירות וירקות, פיתוח של: ציוד רפואי, קוסמטיקה, ועוד. בנוסף, הסטודנטים מבצעים פרויקט גמר בחברות מוכרות ולעיתים נשארים לעבוד בהן.