שלום! קודם כל כל הכבוד על הפורום שמסייע לצעירים ומבוגרים רבים! אני קצין במודיעין, בן 23 בקרוב. אני אמור להשתחרר עוד שנה וקצת וכבר התחלתי לחשוב מה אלמד, קצת רקע עלי: תעודת בגרות- 106 הרחבתי היסטוריה, ביוטכנולוגיה וביוכימיה. אנגלית ברמה גבוהה ומתמטיקה רמה 5 יחידות עם ציון 92. אני מאד אוהב את תחום המדעים וגם בעבר חשבתי על תחום הרפואה. למרות שהצד המחקרי הוא שמעניין אותי. הבעיה היא שיש כל כך הרבה תחומים! הנדסת ביורפואה, הנדסת חומרים, הנדסה גרעינית, מדעי הרפואה, ביוטכנולוגיה, הנדסת ביוטכנולוגיה, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה ועוד המון תחומים נוספים. אני לא אשקר - חשוב לי להרוויח כמו בן אדם בעתיד, ולא להשתכר משכר בסיסי. שאלתי היא- איך בוחרים? אין לי מספיק מידע בסיסי על כל תואר ותואר. איפה מקבלים הכוונה? זה לא שאני מחפש שיגידו לי בהכוונה תעסוקתית "תחום המדעים הוא בשבילך" כי אני יודע את זה, אבל תחום המדעים הוא רחב ואין סופי. ולא פעם שמעתי על אנשים שלמדו ביולוגיה וממלצרים תוך ניגוב עם התואר עצמו. וזה עצוב. סליחה על האורך, אני צריך עזרה..
מ
מכללת אורנים
לימודים בתחום המדעים - איך בוחרים?
שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
שאלתך מורכבת ולא ניתן לענות עליה באופן חד משמעי. על מנת שתוכל לענות לעצמך האם לבחור בתחום כזה או אחר כמקצוע לחיים, עלייך לשאול את עצמך את השאלות הבאות - האם אתה חושב שהעבודה בתחום מתאימה לאופי שלך? האם קיימים תחומים נוספים שמעניינים אותך? אילו לימודים מהתחומים שציינת נראים לך הכי מעניינים ומסקרנים? אינני יכולה לקבל החלטה במקומך, עליך לסכום את כל היתרונות מול כל החסרונות של כל תחום ולקבל החלטה שקולה. כל המסלולים שציינת הינם טובים מאוד ובכולם יש אופציות טובות לתעסוקה. אני מאמינה שכל מסלול בו תבחר, תצליח למצוא עבודה ולהרוויח טוב - במידה ותגיע עם נתונים טובים ורצון להצליח. כמו כן אני ממליצה לך ליצור קשר עם המוסדות האקדמיים בהם נלמדים התחומים, לקבל ייעוץ אישי בנושא מסלולי הלימוד מיועץ לימודים, לשוחח עם סטודנטים הלומדים במסלולים אלה, לערוך בירור נוסף מול בוגרי המסלול בו אתה מתעניין - האם הם השתלבו בקלות בעבודה, כמה הם מרוויחים? תוכל ליצור קשר עם בוגרים, דרך מוסד הלימודים, בקלות רבה, ולקבל החלטה בהתאם לכל הנתונים הנ"ל. ואם כל זאת לא עוזר להחליט - אולי כדאי שתשקול בכל זאת ללכת להכוונה תעסוקתית במכון המיועד לכך שיעזרו לך להתמקד, ולהחליט. כדאי שתעשה עבודת חשיבה רצינית כדי שלא תגיע לסוף התואר ותצטער.