אני מאד מתלבטת לגבי מסלול הלימודים לתואר ראשון בו ארצה לבחור. הנטייה שלי מובהקת לכיוון ההומני יותר, אך עדיין חשוב לי ללמוד לתואר פרקטי שיוכל לשדרג אותי משמעותית בשוק העבודה. לימודי פסיכולוגיה, סוציולוגיה, תקשורת, מדעי הרוח - על כל אלה ועוד כבר שמעתי שהתואר הוא מאד כללי ולא ממוקצע. שמעתי על לימודי סביבה ואקולוגיה שלי אישית נשמע מאד מעניין, כיוון שאני דוגלת באורח חיים ירוק ומאד מקפידה על כך, ויחד עם המודעות הגוברת לעניין, אני חושבת שזהו תואר שיכול לסלול לי לא רע את הדרך לקריירה שאשמח לעסוק בה, אך השאלה שלי היא במה ניתן לעסוק בדיוק ומהו השכר הממוצע בתחום?
ט
טלי ממכללת הדסה
תשובה ליונית
הי יונית,
תחום איכות הסביבה אכן צובר תאוצה בשנים האחרונות, לאור המודעות הגוברת להשפעתו על חיינו. אצלנו, במכללה האקדמית הדסה ירושלים קיים תואר ראשון במדעי בריאות הסביבה. הלימודים מתמקדים בדרכים לאיתור וזיהוי של מפגעים סביבתיים העלולים לסכן את בריאות האדם ולפגוע באיכות החיים ובמערכות אקולוגיות. במסגרת החוג נלמדים קורסים במדעים מדויקים ובמדעי החיים.
בסיום התואר ניתן להשתלב במקומות עבודה כגון: סקטור פרטי- מפעלי תעשייה, כולל מפעלי הייטק, במעבדות ובמכוני מחקר ופיתוח, בבתי חולים ובמשרדי ייעוץ. סקטור ממשלתי- משרדי ממשלה (כגון: המשרד להגנת הסביבה), מערכות עירוניות המופקדות על בריאות, איכות והגנת הסביבה וארגונים ירוקים.