הייתי אתמול בים פתוח במכמורת וממש התלהבתי מהמקום ומתכון הלימודים, לעומת זאת הרבה אנשים אמרו ל שתואר בביולוגיה ובמיוחד התאור הזה לא שווה כלום אחר כך בשוק העבודה. האם יש לך מידע על מקומות התעסוקה ועל היקף השכר שאפשר להגיע עם התואר הזה? באתרי הדרושים לא מצאתי מענה תודה
מ
מכללת אורנים
תואר במדעי הים
שלומי שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
אני מאמינה שחוות דעת אפשר לשמוע תמיד לחיוב ולשלילה. במידה ומצאת תחום לימודים שמעניין אותך ומוסד לימודים בו את מעוניין להתחיל ללמוד, אני ממליצה לך לערוך בירור נוסף מול בוגרי המסלול בו את מתעניין - האם הם השתלבו בקלות בעבודה, כמה הם מרוויחים? האם מקבלים אותם לתארים מתקדמים וכו'? תוכל ליצור קשר עם בוגרים, דרך מוסד הלימודים, בקלות רבה.
לכל שאלה נוספת, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה.
בברכה ובהצלחה, אורלי - מכללת אורנים
ר
רותם כרמון
מדעי הים וביולוגיה זה לא אותו דבר
שלומי, בנוסף על לעצה המצוינת של אורלי, כדאי שתבדוק עוד דבר - את תוכנית הלימודים המוצעת. חשוב לשים לב - מדעי הים זה לא ביולוגיה ימית. לפני שאתה מחליט על מוסד - השווה בין תוכניות הלימודים (רשימת הקורסים המלאה הנלמדת בכל מוסד)
באוניברסיטת בן-גוריון בב"ש ובאילת נלמדת תוכנית מדעי החיים עם דגש על ביולוגיה ימית, שמאפשרת להמשיך גם ללימודי רפואה ווטרינריה אם תרצה, לאחר שהתוכנית הותאמה לדרישת הפקולטה לרפואה. ובהתאם - 63% מבוגרי התואר הראשון אצלנו המשיכו לתארים מתקדמים בביולוגיה, ברפואה בווטרינריה ועוסקים במחקר בתחום. יש בוגרים שהקימו סטארט אפים על בסיס הידע שרכשו.