שלום רב, במשך השנה האחרונה הכנתי עצמי להרשמה לקראת תואר ראשון במדעי המוח, אך לאחרונה נתבשרתי כי תואר במדי החיים היינו מועיל יותר על מנת להתקבל למחקר לתארים מתקדמים, זאת עקב הדלות בהעמקה בחומר לאור המגמות הרבות הנלמדות בתואר הראשון למדעי המוח. אני לא יודע בוודאות כי ברצוני להמשיך למחקר, אך כרגע לשם אני שואף (לכן הרחבת האופקים הקיימת בתואר במדעי המוח מושכת אותי).
אני נמצא בהתלבטות קשה האם להסב החלטתי, קיימת אופציה כמובן של לימודי ביולוגיה בשילוב מקצוע נוסף.
אשמח אם תוכלו לעזור לי בפרישת הנתונים המשקפים קבלה לתארים מתקדמים בתחומי הביולוגיה ובמדעי המוח, כמו כן במציאת המקצוע הנכון, על סמך השיקולים התעסוקתיים , האפשרות לתארים מתקדמים והמגוון בנושאי הלימוד.
שאלה נוספת, האם יש חשיבות בהליכה למכון להכוונה מקצועית טרם ההחלטה?
מ
מכללת אורנים
מדעי המוח וביולוגיה
דרור שלום רב, אני מודה לך על פנייתך.
אני מבינה את הדילמות הקשות העומדות בפנייך, על מנת לקבל החלטה שתהיה שלם איתה, אני ממליצה להגיע למוסד לימודים בו אתה מתעניין ולקבל ייעוץ מפורט מראשי חוגים, יועץ לימודים ואף סטודנטים מן המניין שיכולים לייעץ לך מנסיונם. מעבר לכך, אין טוב ממראה עיניים, תתרשם מהפקולטות השונות ומהסביבה הלימודית בה אתה עתיד ללמוד. אני לא חושבת שעליך לפרוש את נתוני הקבלה לתארים שציינת, לא בטוח שסטטיסטיקות עובדות בכל המקרים, עליך לבחור מסלול לימודים על פי טעמך ועל פי עניין אישי, נכון שיש לקחת בחשבון גם שיקולי פרנסה, אך לא זאת בלבד, אני מאמינה שאם תאהב את התחום המקצועי אותו תבחר ללמוד ותהיה טוב בו, לא תתקשה למצוא עבודה ואף תוכל להמשיך לתארים מתקדמים בהמשך הדרך.
באשר להכוון תעסוקתי - יש חשיבות בכך, אך לא באופן חד משמעי וכהחלטה קובעת, ההחלטה בסופו של דבר צרכה להיות שלך בלבד, קח זאת כעצה מהימנה שיכולה לסייע לך בקבלת החלטה.