אני סיימתי תואר ראשון חד חוגי בסטטיסטיקה ומתלבט אם להמשיך לתואר שני בסטטיסטיקה גם כן. אין לי כרגע ניסיון בתחום ולכן רציתי לדעת איך ניתן להתחיל למצוא עבודה בתור "דטא סיינטיסט"?
כמו כן רציתי לשאול מספר שאלות על המקצוע הזה. הבנתי שהשכר הוא יחסית גבוה- האם זה נכון? האם תואר שני בסטטיסטיקה אכן מקרב אותי לעיסוק בתחום? האם כמו בהייטק התחום הזה הוא בעייתי לאנשים מעל גיל 45 (אני בן 29)? שמעתי מצד אחד שהמקצוע הזה מאוד מבוקש ונחשב למקצוע מבטיח ומצד שני שיתכן ואולי בעתיד הקרוב לא יצטרכו מדעני נתונים כיוון ותוכנות יחליפו את הפעולות שהמדענים עושים- אשמח לשמוע את דעתך.
ולבסוף, מבחינה פרקטית נטו, עם שיקול קר של תועלת כלכלית- האם תואר שני בסטטיסטיקה הוא כדאי? האם לעסוק בדטא סיינטיסט כדאי?
תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות
ש
שני יונגר
data analyst
שלום אלי,
אם אתה מתכוון לתחום של ניתוח נתונים של מוצרים דיגטליים אז השכר שם בהחלט מאוד גבוה כבר בתחילת הדרך ואני לא מצליחה לחשוב איך לחלוטין מכונות יחליפו את האדם, כי מי שמנהל למעשה את המחקר הוא האדם שיודע לשאול שאלות מחקר ואז להיעזר בתוכנות השונות. אם בעתיד העולם ישתנה כך שהתחום ילך ויעלם, אתה תתאים את עצמך כבר לשינוי הבא. מה שבטוח, היום התחום הזה צמא לאנשים טובים ומספק שכר גבוה גם לשכירים. השם המדויק הוא data analyst. בברכה, שני