היי אני מעוניינת ללמוד תואר בגנטיקה הבנתי שיש ללמוד תחילה תואר ראשון ואז תואר השני יהיה בגנטיקה. א. האם יש תואר ראשון בחקר בגנטיקה על מנת לחסוך מעבר לתואר שני? ב. הבנתי שיש תחילה ללמוד מדעי החיים תואר 1 האם מדובר בביולוגיה או שזה שונה? ג. מה עדיף מדעי החיים כחוג אחד או לקחת בהתמחות תאית מולקולרית או עם חוג נוסף על מנת שיהיה דו חוגי ואם כן אז לאיזה חוג שני עדיף?
ש
שני יונגר
לימודי גנטיקה
שלום אריאלה,
השאלה הכי חשובה היא מה המטרה שלך בלימודי גנטיקה. אם זה רק לצורך ידע כללי תואר ראשון יספיק לך בהחלט, א אם את רוצה לעסוק בתחום תואר שני הוא חובה בכל מקרה. אך למיטב ידיעתי לא קיים תואר ראשון בגנטיקה אלא תוכלי ללמוד מדעי החיים, ביולוגיה, ביוטכנולוגיה וכו' שהם התארים המתאימים ביותר לתואר ראשון לפני לימודי גנטיקה. גנטיקה תוכלי ללמוד לתואר שני. לגבי תואר חד או דו חוגי, הכל תלוי ברמת העניין שלך בחוג הנוסף, כי תואר דו חוגי קשה משמעותית יותר מתואר חד חוגי, זכרי זאת.
מטרת הלימודים הינה...
מטרת הלימודים הינה לעבוד במעבדה והחלום שלי זה חקר/ניסויים/בדיקות מעבדה וכל המשתמע על כך. לא הכוונה שאני אזום ניסוי אלא לעבוד עבור ארגון שמבצע מחקרים וניסויים. לגבי הלימודים האופצייה היחידה שיש לי כעת זה בפתוחה מאחר ואין לי פסיכומטרי ואני רק עם 3 יח"ל במתמטיקה ואין לי יחידות פיסיקה/כימיה. אלא אם כן אתם מכירים אוניברסיטה אחרת שתקבל אותי (ללימוי ביולוגיה/מדעי החיים) רק לאחר מכינה שלהם אשמח לשמוע. ****אשמח לשמוע גם על אניברסיטאות שמקנות תואר שני בגנטיקה בפרט באיזור הצפון. לגבי קושי : ראיתי באתר של הפתוחה את ההבדלים בין התארים. מדעי החיים כחוג אחד לתואר או מדעי החיים בדגש תאית- מולקולרית כתואר תחומי אבל זה לא דו חוגי. מדובר על אותו סכום של נק' זכות לתואר ההבדל שאני רואה הוא בקורסי תשתית שבמדעי החיים יש חשבון דיפרנציאלי ובתאית מולקולקית יש קורסי תשתית של שפת ג'אווה זה הכל(וגם באלה יש בחירה...) הבדל נוסף הינו שבמדעי החיים כחוג אחד יש יותר כמות קורסים הקשורים לנושא מדעים , משמע יש יותר אופציות בחירה. ללא ספק לאחר מבט מעמיק על כמות קורסים וכמה מהם לבחירה או חובה החוג למדעי החיים בהחלט יותר קל ומה גם יש שם יותר ידע מבחינת נושאי למידה. כנראה בתואר של תאית מולקולרית יותר ממקדים אותך בנושא ולא נותנים לך כ"כ יד חופשייה לבחור מה ללמוד לכן זה ב- דגש! תאית מולקולרית ככתוב בשם התואר...
א
אריאלה
המודעה באתר
אגב משום מה אני לא רואה את ההתכתבויות, אפילו הראשונה ותגובתכם שנשלחה למייל, באתר
ש
שני יונגר
האם את רואה את התשובות שלי כאשר את נכנסת לאתר?
שלום אריאלה,
האם את רואה את התשובות שלי כאשר את נכנסת לאתר? בכל מקרה אני מעבירה את מה שכתבת פה למנהלת האתר ומקווה שהבעיה תיפתר בקלות.
בברכה, שני
א
אריאלה מאיר
כן
כעת ראיתי. אשמח להתייחסות לגבי מה שרשמתי אתמול כתגובה לתגובה שלך
ש
שני יונגר
התשובה שלי
שלום אריאלה,
תואר שני בגנטיקה מתקיים למיטב ידיעתי בטכניון, באוניברסיטת תל אביב, בעברית או בבר אילן. כך שבצפון יש לך אופציה אחת ללימודי התואר. יש עוד כל מיני אפשרויות דרכן תוכלי להגיע לתחומי המחקר באופן כללי אבל כולם מצריכים שתסיימי קודם כל תואר ראשון. לגבי ההבדלים בין ביולוגיה למדעי החיים יש הבדלים בהרכב הקורסים אך לצורך קבלה לתואר שני מבחינת מוסדות הלימוד המועמדות היא זהה. ולכן אם המסלול של האוניברסיטה הפתוחה מתאים לך מבחינת היכלת שלך להתקבל ללימודים עם הנתונים הנוכחיים שלך, אני חושבת שזה יכול להיות נהדר עבורך. לאחר מכן לתואר השני בגנטיקה תצטרכי לעמוד בתנאי קבלה של ממוצע 80 לפחות בתואר הראשון שלך בביולוגיה או מדעי החיים. דבר אחרון בנושא הבחירה והיד החופשית, קחי בחשבון שבכל התארים הראשונים רק 10% מהקורסים שלך יהיו קורסים שתוכלי לבחור, יד חופשית אין בכל מקרה ולכן הבחירה צריכה להיות או לפי העניין בלימודי התואר עצמו או בדבר שבעיני חשוב הרבה יותר האם התואר הזה מאפשר לך להשיג את המטרות שלך.
בברכה, שני
א
אריאלה מאיר
כעת ההתלבטות הינה...
האם לעשות תואר במדעי החיים או במדעי החיים משולב עם כימיה. כפי שציינתי זה הבדל של קורס אחד וכן תחום הפיזיקה וכימיה הוא קצת יותר קשה בדו חוגי הקושי היחידי שעלול להיות לי(לא בטוח) זה חוסר התעניינותי בתחום הכימיה. יש לי יותר זיקה לאנטומיה ומיקרוביולוגיה/ביולוגיה בכלל. השאלה אם זה בסדר להמשך התואר בגנטיקה. עדיין אוכל ללמוד קורסים בתחום בבחירה במדעי החיים ונדרש גם ביוכימיה... אני פשוט מפחדת לסיים תואר במדעי החיים בלבד ואז לא למצוא עבודה אין לדעת אם בהמשך אחליט לעשות תואר שני בגנטיקה ... לכן אני מעדיפה שיהיה לי משהו בטוח להתחיל איתו עבודה מסודרת ולקבל שכר טוב
ש
שני יונגר
התלבטות אם לצרף כימיה לתואר או לא
שלום אריאלה,
את ממה לא חייבת ללמוד כימיה בתואר הראשון, לפחות לא בהכרח כדי להתקבל ללימודי גנטיקה בתואר השני. אומר לך מראש, שגם אם תלמדי בחד חוגי וגם אם תלמדי בדו חוגי יש סיכוי שתידרשי ללמוד קורסי השלמה. למה זה ככה? התשובות הן אצל מוסדות הלימוד. אני פשוט יודעת שכך הם הדברים בהרבה מאוד מסלולי לימוד. את גם מאוד צודקת לגבי תואר במדעי החיים, קשה מאוד למצוא עבודה ללא תואר שני. אבל זה משהו שלוקחים בחשבון כאשר ניגשים לתואר מדעי, שממשיכים בוודאות ללמוד לאחר התואר הראשון לתואר נוסף. אם החלק של הכימיה נותן לך ביטחון, אס הוסיפי אותו. אני מאמינה שהוא יעניין אותך מאוד אם את מתעניינת במדעי החיים.
בברכה, שני
א
אריאלה מאיר
תשובה
התואר הדו חוגי עם כימיה זה הבדל של קורס אחד בלבד ואין לך ככ יד חופשית לבחירת קורסים בכימיה אלא קצת במדעי החיים. לא יודעת את התעניינותי בכימיה כי אין לי רקע בתחום אולם אוכל לומר שביולוגיה/מדעי החיים יותר מעניין אך אפשרויות התעסוקה בתחום ממש מועטים