היי שני :) התקבלתי למסלול החד חוגי לביולוגיה בדגש ביוטכנולוגיה במטרה להתאמץ ולהצטיין ולנסות לעבור לתכנית הארבע שנתית לרפואה. שאלתי היא האם עדיף לי ללמוד את המסלול החד חוגי המורחב לביולוגיה (הקלאסי) או האם להישאר במסלול שבחרתי (ביולוגיה חג חוגי בדגש ביוטכנולוגיה)? אני שואלת כי ראיתי תגובות של סטודנטים שלומדים ביולוגיה וטוענים שיותר קשה להוציא ממוצע ציונים גבוה בתכנית בדגש ביוטכנולוגיה מאשר בביולוגיה המורחב. זה ערער את החלטתי ללמוד את המסלול שבחרתי, מצד אחד מעדיפה ללמוד אותו כיוון שהוא יותר מעניין אותי, מצד שני המטרה הסופית שלי היא להתקבל לרפואה.
המון תודה, הודיה :)
ש
שני יונגר
עניינים של השקעה מול תועלת
שלום הודיה,
כמע בכל המקרים מסלולים דו חוגיים או מסלולים מורחבים הם קשים משמעותית ממסלולים חד חוגיים. השאלה הכי חשובה שעליך לשאול היא האם תלמדי שם את כל הקורסים הדרושים להגשת מועמדות ללימודי רפואה במסלול הארבע שנתי. אני מסכימה גם לגבי נושא העניין, אבל השאלה היא איפה הרווח שלך יהיה גדול יותר בטווח הארוך. נסי לחשוב על כך עוד קצת לפני שתקבלי החלטה סופית.
בברכה, שני
ה
הודיה
לימודי ביולוגיה לצורך מעבר לרפואה
היי שני, תודה על התשובה המהירה! המסלול שדיברתי עליו הוא מסלול חד חוגי, רק בדגש ביוטכנולוגיה (לא דו חוגי). וכן, הוא כולל בתוכו את כל הקורסים שיש בביולוגיה ודרושים לרפואה, ועוד קורסים נוספים המתאימים לביוטכנולוגיה.
תודה רבה, הודיה :)
ה
הודיה
ממתינה לתשובה שלך
היי שני, תודה על התשובה המהירה! המסלול שדיברתי עליו הוא מסלול חד חוגי, רק בדגש ביוטכנולוגיה (לא דו חוגי). וכן, הוא כולל בתוכו את כל הקורסים שיש בביולוגיה ודרושים לרפואה, ועוד קורסים נוספים המתאימים לביוטכנולוגיה.