אני מעוניין לעסוק בתחום הרפואה לאחר השירות הצבאי שלי. אני מתבונן בתנאי הקבלה במוסדות ובאוניברסיטאות בארץ ואני נדהם ואף מאוכזב שיש מכשול עצום עבור החלום על החלוק הלבן. אני בעל 12 שנות לימוד עם ממוצע 89 ורציתי לדעת איך וכיצד אוכל אם אוכל להתייצב כנגד הקשיים עבור הגשמת החלום. בנוסף, האם המצב הכלכלי המזערי שלי הוא זה שהכריע מבעוד מועד את כף המאזניים?
ש
שני יונגר
תנאי קבלה ללימודי רפואה בישראל
שלום אופק,
תנאי הקבלה ללימודי רפואה בישראל הם גבוהים בצורה יוצאת דופן. אין מקום למועמדים עם ציונים פחות ממושלמים. כשאני אומרת מושלמים אני מתכוונת לממוצע בגרויות של 115 בערך וכן פסיכומטרי הגבוה מ720. כמובן שיש עוד מבחנים בדרך. בנוסף, פרק הזמן הארוך בלימודים מחייב יכולת כלכלית או לפחות יכולת להיעזר במשפחה כי לוקח הרבה מאוד שנים עד שניתן להתמודד כלכלית לבד ולהגיע להכנסה ראויה. אפשרות נוספת להתקבל ללימודים היא פשוט להתחיל אותם בחו"ל ולהמשיך לאחר מכן בארץ. המחירים אמנם גבוהים יותר ללימודים שם, אך תנאי הקבלה סבירים משמעותית. לכן, אם זה החלום לך עשה כל מה שאתה יכול כדי להגשים אותו והתחל לחסוך כסף, כי זה מאוד לא פשוט להתקבל ללימודים כפי שאתה מבין ולאחר מכן לממן אותם ואת המחיה שלך.