יש לי תואר ראשון האם אוכל לעשות הסבה לתואר באחיות? ואם כן כיצד אוכל לקבל פרטים
ש
שני יונגר
לימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
שלום דנה,
ברמת העיקרון כן. אם ממוצע הציונים שלך הוא 75 ומעלה ותעברי את ראיון הקבלה ללימודים, לא אמורה להיות בעיה לקבל אותך למסלול ההסבה לסיעוד המיועד לאקדמאים. המסלול אורך שנתיים ובו למעשה לומדים לתעודת אחות מוסמכת תעודת NR. ברוב המקרים לא מדובר בתואר ראשון נוסף, אך יש מוסדות לימוד ומקרים בהם כדאי דווקא לשקול ללמוד במסלול ההסבה לתואר ראשון נוסף בסיעוד (בעיקר כאשר מממוצע הציונים בתואר הראשון שלך נמוך מ-80). בסיום לימודי ההסבה תוכלי להשתלב כאחות אקדמאית בכל בית חולים ולהתחיל לעבוד. כמו כן, תוכלי ללמוד לתואר שני בסיעוד או תארים אחרים המוכרים לצורך קידום ושכר וכן ללמוד קורסים על בסיסיים שהם התמחויות ספציפיות בתוך הסיעוד. עוד מידע ופרטים על המסלולים השונים תמצאי בקישור בתחתית התשובה שלי.
לימודי אחיות
תודה על ההתייחסות , רציתי לשאול התואר שלי במנהל ציבורי עם ממוצע 72 האם עדיין תינתן לי אפשרות לעשות הסבה ללימודי אחיות, כמו כן האם הלימודים מתקיימים כול יום?
ש
שני יונגר
האפשרויות שהכי כדאי לך לנסות להשיג
שלום דנה,
הציון שלך נמוך, אני חייבת לציין זאת לפניך כדי שלא תופתעי או תתאכזבי בעתיד. אני כן יכולה להמליץ לך לעשות מאמץ ולהתקבל למסלול ההסבה של אוניברסיטת תל אביב שמציעה הסבה לתואר ראשון נוסף בסיעוד. העניין הוא כזה. אם יקבלו אותך עם הממוצע שלך שהוא נמוך ב-3 נקודות ממה שנדרש למסלול ההסבה זה יהיה נהדר. אך לא תוכלי להמשיך וללמוד לתארים מתקדמים בעתיד כי הסבירות שתוכלי להתקבל אליהם מאוד נמוך וזה חבל ממש. אם תצליחי להתקבל למסלול של תל אביב ולמעשה תקבלי תואר ראשון נוסף בסיעוד שמרי שם על ממוצע 80 ומעלה ואז כל האפשרויות יהיו פתוחות לפניך בעתיד.