שלום, אני גרה בערד בדרום המוסד לימודי הכי קרוב אליי זה בן גוריון. במרץ הקרוב אהיה בת 30 ונרשמתי למכינה 30+ באוניברסיטה חישבתי ואספיק עד שנה הבאה גם לעשות פסיכומטרי בקיצור אני חדורת מטרה ומלאת מוטיבציה.. היום דיברתי עם היועצת מחלקה והיא אמרה לי שהמכינה היא רק למדעי הרוח והחברה וכדי להתקבל לסיעוד אני צריכה בגרות מלאה!! בגיל 30 להשלים בגרות?!?! לא רוצה לוותר על המקצוע הזה זה חלום חיי ללמוד סיעוד.. מה עושים ? יש סיכוי להתעקש ולהתקבל עם המכינה ופסיכומטרי? לבקש חריגים? תודה רבה
ש
שני יונגר
יש חוק בנוגע לתעודת בגרות בגיל 30 ומעלה
שלום איילה,
אני מקווה שהשיחה שלך עם היועצת הייתה אי הבנה. יש חוק שקובע שבגיל 30 את לא חייבת מעבר ל 12 שנות לימוד כדי להגיש מועמדות. על הפסיכומטרי לא הגיעו להסכמה הזו, אך לגבי הבגרויות בהחלט כן. אין שום קשר לתוכן התואר והמכינה לבני 30+ היא קבועה לכל המסלולים בכל מוסדות הלימוד מלימודים הומניים ועד ללימודים ראליים וכל מה שבאמצע. אין לה שום זכות לבקש ממך להשלים בגרות, זה לא נשמע לי הגיוני. סביר שיש פה עוד משהו שאני מפספסת או שהיא פשוט לא הבינה על מה מדובר. יש כאן בהחלט מקום לפנות למל"ג במידה וזו עמדת המחלקה הספציפית. אבל, ויש לי אבל גדול, את גם יכולה לדלג מעבר לכל זה ולהתחיל ללמוד אולי כבר בסמסטר הבא. קיימים מסלולים שנקראים אפיק מעבר. אליהם את מתקבלת כמעט ללא דרישות מקדימות ונמדדת אך ורק בהצלחתך בלימודים בקורסים הנכללים בשנה א' בסיעוד. כלומר חובת ההוכחה היא עליך. זה לא מעכבר אותך בקבלת התואר או התחלתו ומאפשר לך לדלג על הפסיכומטרי ואולי גם על המכינה. מסלולים אפשריים לקראת מעבר לבן גוריון מתקיימים באוניברסיטה הפתוחה ובמכללת ספיר. תוכלי לקרוא עליהם בקישור בתחתית התשובה שלי. אל תוותרי על החלום ואשמח אם תעדכני אותי בהתפתחות הדברים מול המכינה בבן גוריון.
תגובה
תודה רבה על התשובה המפורטת, לפי בדיקה שלי אפיק מעבר דורש בגרות? (או שאני טועה) בוודאות המכינה 30 פלוס בבן גוריון אך ורק מדעי הרוח והחברה .. ואמרו לי שאין לי סיכוי להתקבל ללא בגרות לא משנה מה הגיל שלי.. אני באמת חולמת ללמוד סיעוד זה מאוד תסכל .. שוב תודה אני כמובן אמשיך לבדוק ולנסות :)
ש
שני יונגר
הנושא בבדיקה שלי מול מוסדות הלימוד
שלום איילה,
אני כותבת לך, כאן רק כדי שתדעי שהנושא בבדיקה מעמיקה שלי מול מוסדות הלימוד המדוברים. ברגע שאקבל תשובה רשמית לשאלה שלך אכתוב לך אותה כאן. לצערי זה אורך זמן ארוך משציפיתי, אך המטרה היא שתדעי כיצד להתחיל את דרכך האקדמית, זה מה שהכי חשוב.
בברכה, שני
א
איילה
תודה רבה
אני מאוד מעריכה את זה כי אני כבר מרגישה מותשת .. תודה :)
ש
שני יונגר
התשובה ממוסדות הלימוד
שלום איילה,
לאחר בדיקה מעמיקה מול מוסדות הלימוד הצלחנו לקבל תשובה שאני מאוד מקווה שהיא הפתרון עבורך. מכיוון שמוסדות הלימוד לא מקבלים לאחר גיל 30 ללא תעודת בגרות מלאה או מכינת 30+. כדי לעבור את מסלול אפיק המעבר ולעבור את שני המכשולים: פסיכומטרי ובגרות נמצא הפתרון הבא. 1. לעבור מכינת 30+ למשל בבן גוריון אליהם את מעוניינת לעבור 2. ללמוד באפיק המעבר של האוניברסיטה הפתוחה או מכללת ספיר 3. עמידה בציונים הנדרשים לתנאי הכניסה לבן גוריון יאפשר לך להמשיך את הלימודים לתואר הראשון כולו, כאשר המכינה שעשית בבן גוריון מחליפה את תעודת הבגרות ומסלול האפיק מחליף את הפסיכומטרי. מה שעליך לעשות כרגע הוא לברר לגבי הרשמה למכינת 30+ של בן גוריון וכן כמובן לקבל בעצמך אישור פורמלי למסלול זה. לאחר מכן להירשם למסלול אפיק המעבר וללמוד לתואר שאת כל כך רוצה ללמוד אליו. התנאי המינימלי במקרה הזה הוא 12 שנות לימוד.
בברכה, שני
א
איילה
בדקתי את האפשרויות האלה
לפי הבדיקה שלי אפיק מעבר דורש בגרות מלאה (דיברתי עם מכללת ספיר) ומכינה 30+ בבן גוריון היא רק למדעי הרוח והחברה
ש
שני יונגר
אם כך לא נותרה ברירה אלא להשלים בגרויות
שלום איילה,
לצערי אכן יש מסלולים שם חריגים שקבלו אישור מהמל"D וממשרד החינוך שבהם מחייבים תעודת בגרות מלאה גם בגיל 30+. לצערי אם זה המצב זה מותיר אותך מול האפשרות לעבור מכינה מלאה טרם הלימודים. מקווה שזו אופציה עבורך.