מה הסיכוי לביטול האופציה של הסבה ממנהל מערכות בריאות לסיעוד?
מה הסיכוי לביטול האופציה של הסבה ממנהל מערכות בריאות לסיעוד?
דינה
1 תגובות
שלום לכולם, אני מעוניינת להתחיל ללמוד מנהל מערכות בריאות ובעתיד לעשות הסבה לסיעוד. הבנתי שכיום הסבה מקצועית מסוג זה קיימת אך קיימת גם אפשרות שיבטלו אותה, הפחד שלי זה להתחיל את התואר במנהל מערכות בריאות ואז לגלות באמצע הלימודים שאין כבר אפשרות לעשות הסבה לסיעוד. השאלה שלי עד כמה זה אפשרי? איך אפשר לבדוק את זה לפניי שאני מתחילה? האם יש למי לפנות ולשאול? בקשר לפסיכומטרי - לא מעוניינת לעשות שוב ... אשמח לעצה :) , מאוד לחוצה.
ש
שני יונגר
תוכניות הסבת האקדמאים לסיעוד
שלום דינה,
אני רוצה להרגיע אותך, כי לדעתי מתבלבלות לך תוכניות שונות. נכון לשנה הנוכחית אוקטובר 2015 נפתחה התוכנית האחרונה בהחלט לאקדמיזציה של אחיות מוסמכות. כלומר, אחיות מוסמכות שלא למדו סיעוד לתואר ראשון אלא לתעודת NR בלבד ורוצות לעשות השלמות לתואר במסלול מיוחד ומקוצר יכלו לעשות זאת במסלול שכבר לא יפתח בשנה הבאה. לעומת זאת, המסלול ההפוך של אקדמאים שרוצים הסבה לסיעוד, אין סיבה שלא יפתחו עוד. פשוט מדובר בלימודי התעודה הקיימים כבר לאחיות מוסמכות, אותה תעודת NR, אך פשוט במסגרת מופרדת עם פחות קורסים כי זכאים לפטורים בגין לימודים קודמים. עכשיו, מכיוון שבכל מקרה אקדמאים יהיו זכאים לפטורים בזכות לימודים קודמים, גם אם יחליטו לסגור את התוכניות המיוחדות, בכל מקרה אקדמאי שילמד במסלול לתעודת NR יהיה זכאי לכל התנאים של אח או אחות אקדמאים. לידיעתך, בעניין הזה יש אקדמאים שמעדיפים דווקא את התוכניות שאינן ייעודיות לאקדמאים, בגלל נוחות לוח הזמנים שלהם למשל. אז למעשה כבר היום אין הכרח כזה ללמוד דווקא במסלול הייחודי לאקדמאים, אך ברוב המקרים הוא כן יותר נוח וממוקד. לכן, אם נכון להיום את לא עומדת בתנאי הקבלה למסלול לתואר ראשון בסיעוד ואת מתחילה בלימודי ניהול מערכות בריאות, זה מסלול נהדר. לכי ללמוד לל דאגות. רק דבר אחד תזכרי לאורך כל הדרך, שמרי על ממוצע 80 ומעלה בלימודים, כדי שתשמרי לעצמך את האופציות פתוחות ללימודי תואר שני בסיעוד למשל בעתיד. או כל תואר אחר שיהיה נכון ומתאים לקריירה שלך. אם חשובה לך תשובה רשמית בעניין. פני לכל אחד מבתי הספר בהם מתקיימים לימודי הסבת אקדמאים ופשוט תבררי.