אני כבדת שמיעה ומעוניינת להיות אחות מוסמכת. ציון בגרות שלי 98.9 ופסיכו' 450 (שאינו משקף כלל את יכולותיי, שכן שפה אנגלית הגבילה אותי, מאחר וערוץ שמיעתי אינו תקין. מעוניינת לדעת איפה אוכל להתקבל בהתבסס על הנתונים לעיל. ומהו שכה"ל, משך זמן הלימודים ורשימת הקורסים וקורסי חובה במוסדות לכשיימצאו כמתאימות. בתודה רב!
ש
שני יונגר
תהליך בדיקת התאמה ללימודי סיעוד
שלום לינוי,
כחלק מתנאי הקבלה ללימודי סיעוד יש לעבור וועדה רפואית. לכן אני מניחה שכל מוסד לימודים יעשה את השיקולים שלו בהחלטה אם לקות השמיעה היא נושא קריטי לעיסוק בסיעוד או לא. ני לא יכולה לקבוע זאת בשמם או לומר לך האם מוסדות הלימוד יחשבו שלמקצוע זה הנושא של השמיעה הוא קריטי או לא. לגבי הציונים שלך, תעודת הבגרות שלך מצוינת, אך הפסיכומטרי מאוד נמוך. ועניין האנגלית בסיעוד הוא מאוד חשוב, אז בכל מקרה תצטרכי למצוא דרך לגשר על העניין. אני מניחה שאת צריכה להגיש מועמדות, במידה ויאמרו לך יועצי הלימודים במוסדות הלימוד שמבחינת הוועדה הרפואית את יכולה להתקבל ללימודים, דרך ראויים לקידום. זהו מסלול שניתן להגיש דרכו מועמדות כאשר לא עומדים בתנאי הקבלה ללימודים מכל מיני סיבות ואז מוסדות הלימוד מודדים את האנשים שנמצאים מאחרי הבקשה הזו ולא רק את הציונים והתעודות. צירפתי לך קישור להסבר על זה בתחתית התשובה שלי.
תודה על התשובה מאד עזרת ועוד שאלה
עזרת המון עם ראויים לקידום!! ובעניין אנגלית, מעורב כאן גוף חשוב הנקרא "המכון לקידום החירש" שפועל שנים לטובת התלמידים שבזכות המכון צלחו תנאי הקבלה(שהייתה להם בעיה להתקבל בגלל אנגלית). אז אני לא מודאגת מזה. רק שאלה קטנה- יש מסלול ללימודי תעודה של אחות סיעוד? בגלל שאני כבר בת 27 וללמוד 4 שנים לתואר זה לא דבר מה בכך..אז תהיתי אם קיים מסלול כזה? בתודה מראש! לינוי
ש
שני יונגר
לימודי סיעוד לתעודת אחות מוסמכת
שלום לינוי,
קיים בהחלט מסלול ללימודי תעודה לאחות מוסמכת. אלו לימודים של שנתיים וחצי לאחריהם ולאחר מעבר של מבחני ההסמכה של הממשלתיים בישראל תקבלי את תעודת הNR שלך. דרך אגב, כדי להיות אחות אקדמאית, תהיה חייבת תואר ראשון כלשהו בהמשך הדרך, אז אני לא יודעת מה בדיוק השיקולים שלך בקבלת ההחלטות כרגע, אבל זה שווה מחשבה. כי אחות שהיא לא אקדמאית אינה יכולה להתקדם במערכת. לא יכולה להתמחות בתחום ספציפי כמו חדר ניתוח, טראומה, מיילדות וכו'. שווה כמה רגעים של מחשבה. תנאי הקבלה ללימודי התואר וללימודי התעודה בלבד דומים ומחייבים גם פסיכומטרי וגם תעודת בגרות.