לימודי מנהל מערכת בריאות ואז הסבה לסיעוד, האם זה כדאי? אשמח לקבל מענה מפורט בנושא.
ש
שני יונגר
מסלול הסבה או מסלול ישיר לסיעוד
שלום יוסי,
זה כדאי במקרה שבו את לא יכול להתקבל ללימודי סיעוד בצורה ישירה לתואר עצמו וכן יכול להתקבל ללימודי ניהול מערכות בריאות בצורה ישירה כבר השנה ללא מכינות פסיכומטרי מיוחד וכו'. השיקול שי היעילות בעיני צריך להיות כזה, כמה שנים ייקח לך לסיים את התואר כולו, כולל ההכנות אליו (מכינה, השלמת בגרויות ופסיכומטרי) ורלוונטיות המקצוע הנלמד. אז ככה לגבי הרלוונטיות, בהחלט יש רלוונטיות למסלול לימודי ניהול מערכות בריאות כתואר ראשון בעקבותיו תלמד לתעודת NR לאח מוסמך. המסלול בדרך הזו יימשך בערך 5 שנות לימודים, כאשר התואר הראשון אורך 3 שנים ולימודי ההסבה אורכים שנתיים (בדרך כלל). תואר ראשון בסיעוד במסלול ישיר אורך 3.5-4 שנים. בפועל בסיום שני המסלולים תהיה בעל אותן זכויות מול מערכת הבריאות: אותו דרוג אקדמאי, אותן סמכויות מקצועיות ואותן אפשרויות ללימודי קורסים על בסיסיים לימודי תואר שני בסיעוד, קידום וכו'. עכשיו כל שנותר הוא שתחשב מה יותר יעיל ונכון מבחינתך לעשות כרגע ולך על זה. מכיוון שהתוצאה זהה, אך הדרך שונה עליך למעשה לבחור את הדרך שהכי מתאימה ונכונה לך.
ניהול מערכות בריאות ואז הסבה לסיעוד
אני מתלבט מאוד אני רוצי ללמוד סיעוד אבל ציון פסיכומטרי שלי לא נותן לי ללמוד סיעוד התקדמתי אלו שני בעמים ולו הצלחתי אמרו לי שאני יכול ללמוד ניהול מערכות בריאות ואז הסבה לסעוד האם זי קדי וגם האם מערכות בריאות יעזור לי בעתיד בתחום סיעוד
ש
שני יונגר
אפשרות נוספת לקבלה ללימודי סיעוד ללא פסיכומטרי ובגרות מתאימים
שלום יוסי,
ללמוד קודם כל לתואר ראשון בניהול מערכות בריאות ורק אחרי כן ללמוד סיעוד במסגרת לימודי הסבת אקדמאים הוא מסלול אפשרי בהחלט. אבל אני חייבת לספר לך על האפשרויות הנוספות הקיימות לפניך: אפיק מעבר ללימודי סיעוד המתקיים או במכללת ספיר או באוניברסיטה הפתוחה. כאן מתקבלים לשנה א' על תנאי והצלחה בלימודים מאפשרת המשך ישיר לשנה ב' בלימודי סיעוד כמו כל האחרים. בלי פסיכומטרי ובלי לעמוד בתנאי הקבלה ההתחלתיים לתואר. כלומר מי שעושה מאמץ ומשקיע בלימודים השכר שלו הוא בכך שהוא פשוט מצליח לדלג על תנאי הקבלה ההתחלתיים לתואר בסיעוד. צירפתי לך הסבר על האפיק בקישור בתחתית התשובה שלי.