שלום, כמה ציון בגרות אני צריך וכמה ציון פסיכומטרי כדי להתקבל לחוג הסיעוד? איך מחשבים את הציון ? תודה
ש
שני יונגר
ציונים לקבלה ללימודי סיעוד
שלום פתחיה,
חבל מאוד שלא רשמת לי איפה היית רוצה ללמוד. לכל מסלול ולכל מוסד לימודים יש תנאי קבלה שונים. ולמשל באוניברסיטה העברית יש תנאי קבלה שונים למסלולים לסיעוד בתוך האוניברסיטה העצמה כי הם תלויים גם בבית החולים בו לומדים את החלק המעשי. עקרונית עם ציון ממוצע בבגרות של 85 ומעלה ועם פסיכומטרי של 530 כבר תוכל להתקבל לחלק לא קטן ממוסדות הלימוד, אך לא לכולם. בחלקם תצטרך ממוצע בגרות של 90 ומעלה ופסיכומטרי של בערך 630 כדי להתקבל. שוב הכל תלוי במסלול הספציפי. אם אתה יודע איפה היית רוצה ללמוד, אוכל לומר לך בצורה קצת יותר מדויקת. לגבי מחשבון הציון, כל מוסד לימודים מחשב אותו אחרת ולכן מציע גם מחשבונים לחישוב ממוצע בגרות וסכם פסיכומטרי ובגרות.
תודה רבה על התשובה
אני מעוניינת לדעת את תנאי הקבלה באוניברסיטת חיפה לגבי הסיעוד בבקשה
ש
שני יונגר
תנאי קבלה לסיעוד בחיפה
שלום פתחיה,
תנאי הקבלה לסיעוד באוניברסיטת חיפה הם בהנחה שממוצע תעודת הבגרות שלך הוא 90 תצטרך פסיכומטרי של בערך 610 כדי להתקבל. אבל זה מאוד תלוי בציונים שלך. אני צריכה לדעת לפחות את אחד מהם כדי לתת תשובה קצת יותר מדויקת. ובנוסף, גם תשובות אלו הן משוערות כי בכל שנה יכול להשתנות רף הקבלה ללימודים.