היי תודה על האתר, תוכן מאד יעיל ושימושי! אני מתלבטת כרגע בין לימודי תואר ראשון (מדעי החברה) בפתוחה ואח"כ הסבה לסיעוד (אני מודעת לכך שיש אפיק מעבר בפתוחה ללימודי סיעוד ואח"כ להמשיך בבן גוריון אבל זה לא רלוונטי בשבילי בגלל המרחק ) לבין שנה מכינה להשלמת בגרויות ופסיכומטרי ותואר בסיעוד. אני אשמח לקבל מידע לגבי ההבדל בין תואר בסיעוד לתואר בפתוחה ותעודה, גם בשכר, באפשרויות קידום, וכו' (אני מתכננת בעתיד ללמוד מיילדות ) וכן האם יש אפשרות לעבוד תוך כדי הלימודים (מתכננת להיכנס להריון בקרוב...) תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודי סיעוד מסלולים אפשריים ושילוב עם המשפחה
שלום ענבל,
ראשית, יש גם מסלול הסבה גם לאוניברסיטת חיפה לפני הכל. או אפיק מעבר ממכללת ספיר לסיעוד בבן גוריון. השכר ואפשרויות הקידום אינם משתנים או נפגעים בין מי שלמד קודם כל תואר במדעי החברה ורק אז סיעוד או מי שלמד ישירות לתואר ראשון בסיעוד. לכן מהבחינה הזו אין הבדל. ההבדל יכול להיות ניכר רק בפרק הזמן המושקע בלימודים של עד 4 שנים לימודים לכל היותר לתואר ראשון בסיעוד לעומת 5-5.5 שנים בלימודי תואר ראשון כלשהו ואז לימודי הסבת אקדמאים לסיעוד. אם האופציה הראשונה של לימודי תואר ראשון בסיעוד ישירות מצריכה ממך השקעה שעוד שנה של מכינה אולי באמת כדאי שתשקלי ללמוד קודם תואר אחר ואז לעבור למסלול ההסבה. לגבי לימודים וילדים. יש לא מעט נשים שעושות זאת כל שנה. זה מאוד קשה, אבל עובדה שהן מצליחות. אם יש לך תמיכה מהבית ועזרה בטיפול בתינוק זה בהחלט יכו להיות אפשרי. יש גם מסלולים לתואר ראשון בסיעוד שהם מרוכזים לשלושה ימים בשבוע, מה שיכול להקל עליך מאוד במציאת מטפלת קבועה וגם שתוכלי לפנות זמן למשפחה בעצמך. אומר לך רק דבר אחד על עניין השילוב של לימודים ומשפחה. זה בדיוק כמו השילוב עם עבודה. ובסופו של דבר תצטרכי ללמוד לאורך כל הסמסטר ולא רק בתקופת המבחנים, כפי שעושים רוב הסטודנטים. פשוט כי לא תוכלי להשקיע רק בלימודים לבחינות פרק זמן של 3 שבועות. אם תלמדי כל הסמסטר תקופת הבחינות שלך תהיה קלה יותר ותאפשר לך גם להיות עם המשפחה. הכל עניין של סדר נכון של לוחו הזמנים שלך.