האם יש הבדל בתעסוקה לבוגרי מסלול הסבת אקדמאים לסיעוד?
האם יש הבדל בתעסוקה לבוגרי מסלול הסבת אקדמאים לסיעוד?
אתי שטיין
3 תגובות
אני מתעניינת בהסבת אקדמאים לסיעוד. יש לי תואר ראשון בהנדסת חשמל. אני יודעת שבסופו של דבר מקבלים תעודת אחות מוסמכת ולא תואר בסיעוד. האם זה ישנה משהו אחרי שאסיים ,כמו העסקה במקומות, לימודי תואר שני וכו?
ש
שני יונגר
אחות אקדמאית עם תואר ראשון בהנדסת חשמל
שלום אתי,
תנאי הקבלה לתואר שני בסיעוד מצריכים ממוצע 80 בתואר הראשון שלך לא משנה מה למדת בו. אולי כי את מהנדסת תוכלי להתקבל עם ממוצע נמוך מזה, אבל אני לא יכולה להתחייב לכך ורק לציין לפניך מהן הדרישות בהמשך. לגבי השכר השכר הוא בדרוג אקדמאים כמו של מי שלמדו לתואר ראשון בסיעוד וכך גם לגבי האפשרות לקורסים מתקדמים תפקידי ניהול וכו'. את אחות אקדמאית לכל דבר ועניין. לגבי עניין הממוצע, מכיוון שאני לא יודעת עם איזה ממוצע סיימת את התואר הראשון, שווה שתשקיעי בדיקה של הנושא מול מוסד לימודים אחד או שניים טרם ההחלט אם לבחור במסלול הסבה לתעודת אחות מוסמכת או במסלול הסבה לתואר ראשון נוסף כמו שיש למשל באוניברסיטת תל אביב.
הסבת אקדמאים
האם יש העדפה לקבל אחות מוסמכת עם תואר ראשון בסיעוד לעבודה בבתי חולים ובכלל על פני אחות אקדמאית עם תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה למשל?
ש
שני יונגר
העדפת בוגרי תואר בסיעוד על פני תארים אחרים
שלום אתי,
ממש ממש לא. יש העדפה לקבל עובדים איכותיים שמגיעים עם רצון להושיט יד לאחר לעזור ולטפל. ממש לא רלוונטי שחשבת בעבר שלימודי הנדסה הם מה שנכון לך והבנת אחרת. להפך, יש בזה המון ערך. אדם שהתנסה והבין כי הדרך הנכונה לו היא דרך הסיעוד, הוא אדם גדול.