שלום רב, אני בת 21 מעוניינת להתחיל ללמוד תואר ראשון בסיעוד. שמעתי שישנם מוסדות לימוד כגון: אוניברסיטת בן גוריון, העברית ומכללת עמק יזרעאל שניתן להתקבל על סמך תעודת בגרות בלבד. אני לא סגורה על ממוצע הבגרויות שלי חישבתי דרך מחשבון בגרויות ויצא לי ממוצע 95 ופעם אחרת יצא לי ממוצע 11.35 למה להתייחס??? אני מאוד מבולבלת יש לי 5 יחידות באנגלית 3 במתמטיקה, עם עוד שני מקצועות מוגברים כל אחד 5 יחידות. האם ניתן לקבל אותי על סמך הציונים לעיל??? תודה רבה על העזרה!
ש
שני יונגר
מסלולי קבלה ללא פסיכומטרי ללימודי סיעוד
שלום אור,
השמועות ששמעת הן לא מדויקות בכלל. כדי להתקבל על סמך תעודת בגרות בלבד יש להתקבל דרך אפיק מעבר ללימודים או דרך האוניברסיטה הפתוחה ממנה ניתן להתקבל ללימודים או בבן גוריון או באוניברסיטת חיפה וכן לבן גוריון יש אפיק מעבר גם דרך מכללת ספיר. במסלולי אפיק מעבר את נמדדת רק לפי הצלחתך בקורסים האקדמיים של שנה א' בלימודים. אם תשמרי על ממוצע ציונים של 80 ומעלה לא אמורה להיות בעיה. לגבי העברית, אין בדיוק אפיק מעבר אך הם מוכנים לקבל בוגרי שנה א' בסיעוד ממוסדות לימוד אחרים בממוצע 80 ומעלה בתנאי שבידם פטור מלימודי אנגלית וכמובן בכל המסלולים הללו יש לעבור ראיון קבלה ללימודים לאחר האפיק. במכללת עמק יזרעאל למיטב ידיעתי חייבים פסיכומטרי, אך ציון הפסיכומטרי הנדרש הוא בהתאם לממוצע תעודת הבגרות שלך ויש את אלו לברר מול המכללה בהתאם. בעניין בדיקת ממוצע הציונים שלך, לכל מוסד לימודים יש מחשבון ממוצע בגרויות אחר. כל מוסד לימודים קובע לעצמו איך יחושב הממוצע, אז צריכים לבדוק בצורה פרטנית בכל אחד מהם.