שלום, אני כל הזמן קוראת ושומעת שאין תקנים לאחיות בצפון (צפת,פוריה) ושקשה למצוא עבודה במ.הבריאות. הרי בכל מחזור לימודים מכשירים כ-50 סטודנטים לסיעוד והרי אין עבודה.. יש עודף באחים ואחיות. האם הדבר נכון שיש בעיה במציאת עבודה בצפון ?
ש
שני יונגר
אני לא מכירה מצוקת עבודה לאחים ואחיות
שלום קתרין,
את כותבת שדווקא הפריפריה סובלת ממחסור באחים ואחיות, זה נשמע לי מעט מוגזם. אולי בתחומים מסוימים יש עודף באחים ואחיות ובתחומים אחרים יש מחסור. סביר שהתחומים בהם יש מחסור הם הפחות פופולריים. בכל מקרה למיטב ידיעתי בוגרי המסלולים ללימודי סיעוד מוצאים עבודה בסוף הלימודים מכמה סיבות ואחת מהן היא כי זהו גם תחום שרבים פורשים ממנו לאחר תקופה מסוימת גם בגלל הקושי הנפשי בו וגם בגלל השכר הנמוך. בסופו של דבר מי שרוצה לעבוד כאח או אחות ומוכן להתפשר על יוקרת המחלקה בו יועסק ימצא עבודה, אם יש בעיית עודף אחים ואחיות. אבל שוב, למיטב ידיעתי זה ממש לא המצב נכון להיום ובוודאי שלא בפריפריה. אם את רוצה להיות אחות, לכי ללמוד את המקצוע המופלא הזה, אני בטוחה שאם תאהבי את התחום ותהיי טובה בו תגלי שהוא מאפשר אפשרויות רבות מאוד לאורך הדרך.
בברכה, שני
ה
הילה
מצוקת עבודה בפריפריה
קיימת בעיה רצינית למצוא עבודה בפריפריה. אני סיימתי את הלימודים בהצטיינות, רוצה להישאר בצפון. שלחתי קורות חיים לכל בי"ח , לא קיבלתי טלפון אחד ב3 החודשים. אם הולכים ללמוד, אל תבנו לעבוד בצפון!
ש
שני יונגר
לכי ישירות למעסיקים
שלום הילה,
אולי כדאי שתלכי פיזית למעסיקים פוטנציאליים ותציעי את עצמך. קורות חיים לא תמיד כתובים נכון ולא תמיד מקבלים התייחסות. לכי ותפני ישירות, ממש בדרכים הישנות של פעם דרך הרגליים.