שלום רב יש לי תואר ראשון וסיימתי מסלול הסבה לסיעוד. הייתי רוצה להשלים את ההסמכה בסיעוד לתואר ראשון גם כן. כיצד אוכל לעשות זאת? היכן וכמה זמן נמשך מסלול מסוג זה?
ש
שני יונגר
איפה לבדוק לגבי השלמה לתואר ראשון נוסף בסיעוד
שלום דנה,
למיטב ידיעתי מסלול הסבת אקדמאים הכולל בתוכו תואר ראשון נוסף בסיעוד מתקיים באוניברסיטת תל אביב. אני לא בטוחה שתוכלי לסיים בו את כלל הקורסים וההשלמות הנדרשים לתואר, אך תתמיד כדאי לבדוק לפני הכל מה אומר מוסד הלימודים. אך השאלה היא מה הסיבה לכך. כאקדמאית בעלת תעודת אחות מוסמכת את זכאית לכל מה שזכאית לו אחות אקדמית עם תואר ראשון בסיעוד: קורסים על בסיסיים, שכר אקדמאים, אפשרות להתקבל ללימודי תואר שני בסיעוד וכו'.
בברכה, שני
ד
דנה
תודה על המענה. הסיבה לרצוני לעשות השלמה
היא שממוצע התואר הראשון שלי עומד על 70 ואילו ממוצע הקורסים שלי בסיעוד עומד על 80. ציוני הBA שלי לא עומדים בקריטריונים לתואר שני... האם יש לך הצעה בשבילי?
ש
שני יונגר
ממוצע 70 בתואר הראשון זו בהחלט בעיה
שלום דנה,
בהחלט מובן, וזו בעיה מאוד גדולה שחבל שלא ידעת שתהיה מסובכת אחרי כמה שנים. אני ממליצה לך לבדוק מול אוניברסיטת תל אביב אם את יכולה להיות מועמדת להשלמה לתואר ראשון אצלם במסלול ההסבה של האקדמאים. אם התשובה תהיה שלילית, לצערי לי אין פתרון טוב או מהיר לבעיה שלך. השאלה היא מה התואר השני שאת מעוניינת בו, אולי יש מסלולים לתואר שני שיותר קל להתקבל אליהם, אבל גם אז עם הממוצע שלך בתואר הראשון את תצטרכי להיות מאוד משכנעת. קשה להתקבל ללימודים לתואר שני בכלל עם ממוצע הנמוך מ-75.