הקלות ליוצאי אתיופיה בקבלה ללימודי סיעוד שנת תשע"ו
הקלות ליוצאי אתיופיה בקבלה ללימודי סיעוד שנת תשע"ו
סיגלית
1 תגובות
אני מעוניינת בלימודי סיעוד יש לי פסיכומטרי 526 וממוצע בגרות 98 כמו כן עשיתי פסיכומטרי במועד ספטמבר אחרון ואני מחכה לתשובה. האם יש מוסדות שיוכלו לקבל אותי על תנאי על סמך שציון הפסיכומטרי יהיה גבוה יותר? כמו כן רציתי לדעת האם ידוע לך על הקלות ליוצאי אתיופיה בתנאי קבלה ללימודים וגם בלימודים עצמם?
ש
שני יונגר
הקלות בתנאי הקבלה ליוצאי אתיופיה
שלום סיגלית,
קיימות תוכניות הקרויות "ראויים לקידום" באוניברסיטאות והמכללות בארץ בהן סטודנטים בעלי תנאי מיוחדים שיכולים להיות גם מוצא ההורים (או מוצאם שלהם) סיבות חברתיות וסביבתיות שונות מהווים הקלה בתנאי הקבלה ללימודים ואף תמיכה מצד מוסד הלימודים כדי לסייע להם בהצלחתם בלימודים. אבל, נכון להיום ולקראת השנה הנוכחית תוכניות אלו כבר סגורות. אם את מעוניינת להירשם ללימודים באוקטובר 2016, זה כבר עניין אחר ולדעתי כדאי לך לנסות גם אם תעמדי עקרונית בתנאי הקבלה ללימודים. לקראת השנה הנוכחית, אולי בחלק מהמכללות אם נותרו להן מקומות פנויים בספסל הלימודים יקבלו אותך גם אם חסרות לך 4 נקודות בציון הפסיכומטרי ובמיוחד שממוצע תעודת הבגרות שלך יפה מאוד. אני מציעה שתנסי מייד לאחר החג ליצור קשר עם מוסדות הלימוד שהם רלוונטיים מבחינתך (גם אוניברסיטאות) ותבדקי קודם כל אם ההרשמה עדיין פתוחה. אם כן אולי יש לך סיכוי גם עם 4 נקודות פחות, כי זה פער קטנטן מהדרישה של עיקר מוסדות הלימוד. צירפתי לך בתחתית התשובה שלי הסבר לגבי תוכניות ראויים לקידום.