שלום רב! רציתי לברר לגבי לימודי סיעוד בבי"ס לאחיות לניאדו בנתניה. אני בחורה דתייה לכן חשבתי על ללמוד שם כבר בשנה הקרובה (ההרשמה עדיין פתוחה) אך אני חוששת לגבי התואר המוענק שם הבנתי שהוא מטעם המרכז האקדמי רופין אבל עדיין לא כ"כ בטוחה האם זה מוכר לכל המוסדות ובטוח יאפשר לי תעסוקה בכל מקום?? כמו כן רציתי לדעת האם יש הבדלים משמעותים בין בוגרי הסיעוד שלמדו במקומות שונים, האם יש הבדלי שכר/תנאים או כל יחס שונה אחר? לדוגמה מישהו שלמד באוניברסיטה לעומת מי שלמד במכללה? תודה רבה מראש!
ש
שני יונגר
השפעה של מוסד הלימודים על השכר או תנאי העבודה
שלום סיגלית,
התשובה היא בהחלט כן! התואר של רופין מוכר במל"ג ולכן מוכר בכל הארגונים המעסיקים אחיות. מהבחינה הזו את יכולה בהחלט להיות שקטה וסמוכה ובטוחה. לגבי האפשרות שלך להתקבל לתפקידים מעניינים ונחשקים יותר בתחום כמובן תהיי חייבת כמו כל אחד אחר לשמור על ממוצע ציונים גבוה שכן התפקידים הטובים שמורים למצטיינים, אז זכרי זאת. לא אמור להיות לא יחס שונה ובוודאות לא שכר שונה. אם יש הבדל הוא בעיני המראיין בלבד אם הוא תופס מסלול אחד כטוב יותר ומוצלח יותר מהאחר. לגבי עניין זה אין לי שליטה או מידע וזה מאוד תלוי אדם. אבל לכן אני תמיד אומרת, לא משנה היכן לומדים ציונים גובהים מעידים על סטודנט שקדן ומוצלח. מעבר לכך השוואה בין מוסדות לימוד או העברת ביקורת ישירה על מי מהם אינני יכולה להעביר כמנהלת פורום. כך גם לגבי תואר שני או כל לימודי המשך, כל זמן שמדובר בתואר המוכר על-ידי המל"ג אין משמעות גדולה להבדל בין מוסדות הלימוד. רק הציונים חשובים באמת.