אני מנסה להתקבל ללימודי סיעוד בקפלן, הציונים שלי בגרות 8.7 ופסיכומטרי 540. האוניברסיטה העברית דחו את הבקשה שלי עקב ציונים לא מספיק גבוהים. יש משהו שאפשר לעשות מלבד ערעור ובקשה לדיון חוזר? לעשות שוב פסיכומטרי לא חושבת שיש טעם מכיוון שהבחינה בספטמבר והציונים יגיעו בתחילת אוקטובר. מה את מציעה לעשות? אולי מכינה?
ש
שני יונגר
אפשר לנסות מכינה
שלום יעל,
גם פסיכומטרי וגם מכינה יצריכו ממך דחיית הלימודים בשנה. נכון להיום כאשר ההרשמה ללימודים עומדת להסתיים לקראת אוקטובר אני גם לא בטוחה שתוכלי להצטרף למכינה, שכן זו החלה ביום ראשון האחרון. אני מציעה שלגבי המכינה תצרי קשר עם האוניברסיטה ותבררי אם יקבלו ממך את המכינה המקוצרת של הקיץ. ואם נפתח בכלל מסלול מכינה המתאים ללימודי סיעוד. לקראת שנה הבאה, אם לא תתקבלי דרך מכינה האופציות שלך הן מאוד פשוטות, או שיפור ציון ל-550 בפסיכומטרי או שיפור ממוצע הבגרויות ל9. הציונים שלך כל כך קרובים שזה מאוד חבל. אפשרות נוספת היא שתתחילי ללמוד דרך המסלול של אפיק מעבר לסיעוד, אם נפתח מסלול שכזה באוקטובר באוניברסיטה הפתוחה ומשם המשיכי לתואר הראשון בסיעוד לאחר שתסיימי את הלימודים באפיק. בינתיים נסי לערער על ההחלטה לא לקבל אותך. מקווה שהמכינה עוד אקטואלית עבורך.