שלום, הרבה אומרים לי שמתאים לי לעסוק בטיפול ואחיות, אני גם שוקלת את זה רק שיש לי בעיה אחת : יש לי פחד ממזרקים! האם תוך כדי השנה זה פשוט יעבור? אולי לא צריך בגלל דבר כזה להחליט לא ללמוד משהו..
בנוסף, אמרו שיש לי יכולת ארגונית מאוד טובה האם באחיות (כאדר מתקדמים וממשיכים ) אפשר לעבור לניהול מחלקות וכו? וגם באופן כללי, האם כדאי ללמוד ניהול? ממש מתאים לי לנהל ולעשות בעבודה ארגונית. מה האפשריות שלי ללימודים?
בנוסף הבנתי שבלימודי סוציולוגיה אין בהם ממש עבודה אחר כך האם זה נכון?
ש
שני יונגר
אחיות ניהול או סוציולוגיה מה עדיף?
שלום יעל,
השאלה היא במה מתבטא הפחד ממזרקים. כי רוב האנשים למעשה לא ממש אוהבים מזרקים, כי הם מכאיבים בצורה כזו או אחרת, והפחד או הרתיעה היא בעיקר מהכאב של הדקירה. אם יש לך פחד המתבטא בבצורה מאוד יוצאת דופן, אולי כדאי שתטפלי בו במקביל ללימודים או לקראתם. אמנם אחות לא כל היום עושה זריקות וברוב המקרים אינה מחדירה מחטים אפילו לעירוי או לקיחת דמים, אז לפחות חשוב לי שתדעי שזה לא עיקר העבודה של האחות. לגבי קידום, בהחלט יש אפיקי קידום לאחיות גם לתפקידי ניהול וגם בתפקידים מקצועיים. ואני ממליצה תמיד באופן כללי ללכת וללמוד ניהול לא כתואר ראשון אלא כתואר שני הנלווה למקצוע הנלמד בתואר הראשון. לימודי ניהול הם מאוד כליים והרוב המכריע של בוגריהם אינם עוסקים בניהול בכלל כי חסר להם הפן המקצועי. לגבי סוציולוגיה, כתואר ראשון מעבר לתואר מעניין אין בו עבודה. ובאופן כללי הוא מכוון בעיקר למחקרים חברתיים ופחות לתעסוקה ברורה.