שלום רב, יש בבעלותי תואר ראשון במדעי ההתנהגות, נרשמתי למסלול באוניברסיטת ת"א להסבת אקדמאים לסיעוד תואר ראשון. עכשיו עולות בי כמה שאלות אחרי שקראתי כמה הודעות כאן, האם יש צורך בעוד תואר ראשון או שאפשר לעשות פשוט תעודת הסמכה (נגיד בבית חולים הלל יפה) ללא התואר . אני מעוניינת להמשיך לתואר שני בסיעוד לכן חשבתי שזה הכרחי שיהיה תואר ראשון בסיעוד גם כן. עכשיו אחרי שכבר התקבלתי ואני צריכה לשלם מקדמה אני חושבת האם לא כדאי לעשות את הלימודים קרוב לבית, הרי בלי התואר הראשון בסיעוד עדיין אפשר להמשיך לתואר שני. אשמח לעזרה כלשהי !!! תודה
ש
שני יונגר
תנאי קבלה לתואר שני בסיעוד
שלום אולה,
תלוי מאוד איפה תרצי ללמוד לתואר השני לאחר לימודי ההסבה. יש מוסדות לימוד, כמו אוניברסיטת תל אביב למשל שמחייבים תואר ראשון בסיעוד כתנאי הקבלה לתואר השני, אך יש גם מוסדות לימוד שאינם דורשים זאת כמו האוניברסיטה העברית או אוניברסיטת חיפה. מוסדות הלימוד שאינם מחייבים אותך לתואר ראשון בסיעוד דורשים תואר ראשון אקדמי, תעודת NR לאחות מוסמכת, ציון ממוצע בתואר ובלימודי התעודה של 80 לפחות, מעבר של ראיון קבלה ללימודים ומבחן כניסה באנגלית. במידת הצורך תידרשי ללימודי השלמה לחוסרים מהתואר הראשון בסיעוד. את מוזמנת כמובן לברר זאת מול מוסדות הלימוד טרם קבלת החלטה איפה ללמוד. צירפתי לך את רשימת תנאי הקבלה למסלולים לתואר שני בסיעוד לעיונך.