שלום רב! בספטמבר הקרוב אהיה אחות מוסמכת, לאחר לימודים של שנתיים וחצי בברזילי. הנני מעוניינת להמשיך לתואר ראשון. ציון פסיכומטרי שלי הוא 610 ( אנגלית 119 נקודות ) ללא בגרות מלאה ואני בת 38.מעוניינת לדעת האם אדרש לבגרות מלאה על מנת להשלים לתואר ראשון בבן גוריון, במידה ולא- האם יש צורך באיזשהו קורס הכנה . בנוסף אשמח לדעת האם לימודים הם יום בשבוע או יומיים...תודה מראש !
ש
שני יונגר
לימודי השלמה לתואר ראשון בסיעוד
שלום קטי,
לאחר גיל 30 לא צריך תעודת בגרות בכלל כדי להתקבל ללימודים אקדמיים ופסיכומטרי בפני עצמו מספיק בהחלט. קיימים לידיעתך לימודי השלמה לתואר ראשון בסיעוד לאחיות מוסמכות, אך קחי בחשבון כי המחזור האחרון של הלימודים יתחיל באוקטובר הקרוב ולאחר מכן אם תרצי להיות אחות אקדמאית תהיי חייבת ללמוד לתואר ראשון מלא ממש מההתחלה. בנוסף, תצרכי כמובן לעבור את הבחינה הממשלתית בסיעוד כדי להיות אחות מוסמכת בישראל, אז אני מקווה שזה לא ימנע ממך את האופציה להצטרף למסלול ההשלמות הזה. מסלולי ההשלמות לתואר ראשון תלויים במוסדות הלימוד, אך מותאמים לעבוד המשמרות בבתי החולים ולכן אפשריים בהחלט. כל מוסד לימודים בונה את המסלול מעט אחרת.
לימודי השלמה לתואר ראשון בסיעוד
היי שני ! קודם כל, תודה על התשובה המהירה ! בנוסף, רוצה לעדכנך כי לאחר בירור מעמיק מול מוסדות לימוד, התברר כי בכל המוסדות ( גם מכללה האקדמית לישראל וגם בן-גוריון, וגם אוניברסיטת ת"א )- כולם דורשים בגרות מלאה, גם לאחר גיל 30. במידה ואין בגרות מלאה - בבן-גוריון אין פתרון (אי אפשר להתקבל ללימודים), באונ' ת"א- צריך להשלים מכינה של 9 חודשים ובמכללה לישראל ברמת-גן המכינה היא של חודשיים, בעלות של חמשת אלפים ש"ח. ההקלה שקיימת לבני 30+ היא במסלולי לימוד מסויימים (כגון פילוסופיה, אומנות וכו'), אך לא תקף לסיעוד...