קודם אספר קצת על עצמי: אני סטודנטית לתואר ראשון במדעי הטבע, באוניברסיטה הפתוחה. רוצה לעשות הסבת אקדמאים לסיעוד.
עד לפני יומיים בערך התלבטתי באיזה בית ספר כדאי לי ללמוד (מאיר או אסף הרופא) אך משיטוטים ובירורים הבנתי שבכדי להתקדם כאחות בסולם התפקידים אני צריכה תואר בסיעוד וכי תואר מתחום אחר לא ייתן לי להתקדם.
התכנון המקורי שלי היה ללמוד לתעודה, לעבוד במקביל, לסיים את הלימודי תעודה, להתחיל לעבוד באחות מוסמכת ובמקביל אחרי שאשתפשף וארגיש מוכנה לחזור לאקדמיה לעשות תואר בסיעוד. אני לא מבינה איך זה עובד בכלל, האם אני אצטרך לחזור על כל החומר שלמדתי בלימודי תעודה בתואר בסיעוד? לא יכירו לי בקורסים האלו? לא מבינה כל כך את התהליך הזה. ואז קראתי שיש אפשרות של תואר+תעודה באוניברסיטת תל אביב. ששם תוך שנתיים וחצי (אותם השנתיים שלומדים במאיר) אני יכולה להוציא את תואר והן תעודת אחות מוסמכת.
זאת אומרת שבמקום 6.5 שנים אני יכולה "לקצר" תהליכים ולעשות את זה ב-2.5 שנים.
מאוד מבולבלת, לא מצליחה להבין את ההיגיון ולמה רק אוניברסיטת תל אביב מציעה את זה ומה הקטצ' בכל זה.
אשמח להבהרה לגבי שני המסלולים הללו המיועדים לאקדמאים בלבד.
תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודי הסבה לסיעוד עם או בלי תואר נוסף
שלום קירה,
אעזור לך קצת לעשות סדר. ראשית, בעיקרון אין הבדל בין אחות אקדמאית שלמדה לימודי סיעוד לתואר ראשון לבין אחות אקדמאית שלמדה במסלול הסבה מבחינת היכולת שלה להתקדם ללמוד קורסים על בסיסיים וכו'. אם יש הגבלה כלשהי שאני מצליחה לחשוב עליה היא נובעת מהמראיינים ולא מהדרישות החוקיות לתפקידים היותר בכירים. לא שזה פחות חשוב ופחות משפיע, אבל זו הנחה בלבד שאינך יכולה להיות בטוחה לגביה. בעניין זה, אם תחליטי כי את לא לוקחת סיכונים לצורך העניין, את המסלולים להשלמה לבוגר בסיעוד תוכלי ללמוד בבתי החולים אשר עושים שיתוף עם האוניברסיטה. ובמרבית בתי הספר לסיעוד המסלולים קיימים. לדעתי אין פה קטצ', אבל בסופו של דבר ההחלטה היא שלך והתחושה האישית שלך לגבי העניין היא החשובה ביותר.
הבנתי שהחל מ-2017א' לא יהיו השלמות לתואר בוגר לאחות מוסמכות. לכן, לא ברור לי כל כך כל התהליך של קודם הסבה לסיעוד כלומר לימודי תעודה ובמידה וארצה תואר בסיעוד אאלץ ללמוד 4 שנים נוספות?
אנסה לברר את זה במנהל אולי הם יצליחו לעזור לי להבין איך זה עובד כל העניין הזה.
תודה!
ש
שני יונגר
שלום קירה
שלום קירה,
הסמסטר הקרוב, כלומר סתיו 2015 הוא המועד האחרון למסלול ההשלמה לתואר ראשון בסיעוד לאחים ואחיות מוסמכים. לאחר מכן ידרשו האחים והאחיות המוסמכים שאינם אקדמאים ללמוד לתואר אקדמי כדי להיות זכאים לדרוג השכר או לקידום בו הם מעוניינים בעבודה. העניין הוא כזה, מי שיש לה תואר אקדמי ותעודת אחות מוסמכת מקבלת דרוג אקדמאי וכן אפשרות ללמוד קורסים על בסיסיים, להתקדם לתפקידי ניהול וכו'. כל אלו אינם פתוחים למי שאינו אקדמאי. מה שחשוב להדגיש הוא שעל פי החוק לא משנה מהו התואר האקדמי ולכן אקדמאים לאחר לימודי ההסבה זכאים לכל אלו למרות שהתואר האקדמי שלהם אינו בסיעוד. אין שום סיבה שכאקדמאית תידרשי ללמוד לתואר ראשון מההתחלה אם לא יוצא לך מזה כלום. אולי כן יהיה כדאי לך בעתיד לצורך קידום ללמוד לתואר שני בסיעוד. שדרך אגב, גם בשבילו את לא חייבת תואר ראשון בסיעוד אלא תואר ראשון כלשהו ותעודת אחות מוסמכת. מקווה שעכשיו הדברים קצת יותר בהירים.
בברכה, שני
ק
קירה
טיפה יותר ברור :)
גם זאת אופציה (תואר שני בסיעוד).
השאלה היא מה עושה אחות מוסמכת עם תואר אקדמאי שהוא אינו בסיעוד אך בכדי להתקדם לתפקידים מנהליים צריכה תואר כלשהו בסיעוד (ראשון או שני זה לא רלוונטי)? איך זה עובד? האם ישנו תהליך לאחיות אקדמאיות שעשו הסבה להוצאת תואר בסיעוד?
תודה
ש
שני יונגר
אפשרות נוספת לשקט נפשי
שלום קירה,
על-פי החוק אין חובה בתואר ראשון בסיעוד לצורך קידום. אך כן ייתכן שתידרשי לתואר שני בסיעוד לשם כך, אשר יש לך את האפשרות ללמוד אליו לאחר סיום לימודי התעודה בסיעוד כאקדמאית. לכן, ההמלצה שלי כמו תמיד למי שחושש מחסרונה של התעודה לתואר ראשון בסיעוד היא לסיים את לימודי התעודה וללמוד לאחר מכן לתואר שני בסיעוד. ככה מרוויחים כמה דברים: דרוג שכר גבוה יותר, תואר אקדמי בסיעוד (לשקט הנפשי), אפשרויות קידום לתפקידי ניהול. לא ממש הבנתי את שאלתך האחרונה, אך כן קיים מסלול לימודים מיוחד לתעודת אחות מוסמכת לאקדמאים, אבל אני יודעת שציינת זאת בעצמך, אז כנראה לא הבנתי את השאלה.
הכוונה שלי הייתה, מה קורה עם סטודנטית (כמוני) שעושה תואר ראשון במקצוע שהוא אינו קשור לסיעוד, עושה הסבה לסיעוד (רק את החלק של התעודה) ואז רוצה לעשות תואר ראשון בסיעוד? האם אצטרך ללמוד 4 שנים מלאות? הבנתי שלתואר שני צריך ממוצע 80 לפחות, לצערי אין לי אותו מהן האלטרנטיבות הנוספות שעומדות בפני?
תודה רבה, קירה
א
אביגיל
השלמת תואר לאחות מוסמכת
אני אחות מוסמכת 18 שנה ויש לי עדיין חלום לצאת למילדות אין לי תואר אקדמי האם אני חייבת בסיעוד כתנאי קבלה לקורס מיילדות או שאני יכולה לעשות תואר בכל תחום אפילו הוראה ? לציין שיש לי גם תעודת הוראה ואני יכולה בשנה לעשות הסבה במכללת הרצוג לתואר ראשון אקוויולנטי לבכיר