שלום רב אני הייתי רוצה להבין יותר מה ההבדל בין לימודי תעודה בסיעוד לבין תואר ראשון. וכמובן איך ניתן להגיע מתעודה להשלמת התואר. לפי הבנתי ישנם מסלולים להשלמה לתואר ראשון לבעלי תעודה. אשמח לדעת מה התנאים בעיקר באוניברסיטת תל אביב. תודה מראש עדן
ש
שני יונגר
ההבדל בין לימודים לתואר או לתעודה בסיעוד
שלום עדן,
שאלה מצוינת ובהחלט ראויה להתייחסות. מעבר להבדל באורך ההכשרה של לימודי התואר הראשון שאורכים עד 4 שנים לעומת שנתיים וחצי של לימודי התעודה קיימים גם ההבדלים הבאים לטובת בעלות התואר האקדמי: אפשרות לקורסים על בסיסיים כמו מיילדות, רפואת חירום, חדר ניתוח וכו'; שכר גבוה יותר לאקדמאיות; יותר סמכויות בעבודה עצמה. הבדלים נוספים נובעים מכך שבהכשרה ארוכה יותר יש אפשרות ללמוד תחומים רבים יותר או מעמיקים יותר המסייעים לעבודת האחות ביום יום. לעניין ההשלמות לתואר אקדמי. חשוב לי לציין לפניך כי כאשר את תסיימי את הלימודים לתעודה כבר לא ניתן יהיה יותר להשלים את לימודי התעודה לכדי תואר ראשון בסיעוד. נכון להיום בסמסטר סתיו הקרוב, כלומר 10/2015 יתקיים המחזור האחרון בהחלט של לימודי ההשלמה לתואר ראשון לאחיות מוסמכות. לאחר מכן יהיה עליך ללמוד לתואר ראשון מלא מההתחלה אם תרצי להיות אחות ואקדמאית. זה לא נורא כמובן, אבל לא תהיה האופציה השנייה שנסגרה מבחינת מל"ג. לגבי התנאים, לא הבנתי לחלוטין את השאלה, אם התכוונת לתנאי הקבלה ללימודים, אז ללימודי התעודה וללימודי התואר צריך בחינת פסיכומטרי בכל מקרה, רק שללימודי התואר ציון הפסיכומטרי הנדרש יכול להיות גבוה יותר. הציון ההתחלתי ממנו ניתן להתקבל ללימודי סיעוד או אחיות הוא 530 עם תעודת בגרות מלאה ומשם תנאי הקבלה הולכים ועולים בהתאם לביקוש ולשיקולי מוסדות הלימוד השונים. תנאי הקבלה השנה בתל אביב הם: פסיכומטרי בציון 540 ומעלה ובגרות בממוצע 85 ומעלה.