שלום לך שני אשמח אם תוכלי לעזור לי בסוגיה הבאה : קיבלתי פסיכומטרי 506 וממוצע בגרות 95 כולל בונוסים ורמת האנגלית מתקדמים 1 ונרשמתי לאוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת ירושלים לסיעוד עדיין לא קיבלתי תשובה סופית . אך אני ממשיכה לחפש חלופות אחרות ונתקלתי בשני דברים שלא הבנתי מה ההבדל ביניהם .יש תוכנית לימודי סיעוד לאחיות מוסמכות ותוכנית אחרת לימודי סיעוד וההבדל בין שתי התוכניות שראיתי הוא בציון הפסיכומטרי . ללימודי סיעוד לאחיות מוסמכות דרוש פסיכומטרי 500 ואילו לתוכנית השנייה 540 אז מה ההבדל בין שתי התוכניות ?? והאם כדי לעקוף את הפרוצדורה ללימודי סיעוד כדאי שאלמד תעודה לאחות מוסמכת ולאחר מכן אשלים ללימודי סיעוד ואם כן איך עושים את זה ? וכמה שנים לוקח לי ?? אשמח אם תוכלי לתת לי תשובה מנומקת ומפורטת עם הצעות והמלצות ושוב תודה
ש
שני יונגר
אפשרויות ללימודי סיעוד ללא ציון פסיכומטרי מתאים
שלום מאלי,
כשאת מחפשת מסלול לימודים ללימודי סיעוד שימי לב כי יש מסלולים לתעודת אחות מוסמכת- לא אקדמאית ולימודי סיעוד לתואר ראשון הכוללים תעודת אחות מוסמכת וכן תואר BA בסיעוד. ההבדלים הם משמעותיים גם מבחינת היקף הסמכויות והאחריות כאחות, גם מבחינת היכולת להתקדם בין תפקידים וגם ברמת השכר ההתחלתי בעבודה בפועל. לימודי התעודה אורכים כשנתיים וחצי לעומת 4 שנות לימודים במסלול לתואר ראשון. וחשוב שתדעי כי כיום לא ניתן יותר להשלים מתעודת אחות מוסמכת לתואר ראשון בסיעוד כפי שהיה בעבר ולכן אם חשוב לך המסלול האקדמי בלימודי הסיעוד צריך להתחיל ממנו ולא להפך. אם בכל זאת תבחרי להתחיל בלימודי התעודה לאחות מוסמכת לפני הלימודים האקדמיים, קחי בחשבון כי תידרשי לתואר ראשון מלא (באיזה תחום שתרצי ללמוד) בנוסף ללימודי התעודה כדי להיחשב אחות אקדמאית על כל המשתמע מכך: שכר, קידום, קורסים על בסיסיים ועוד. לאחר שתקבלי תשובה סופית, אם לא תתקבלי למסלולי הלימוד הללו אני מציעה שתשקלי להתחיל את דרכך במסלול אפיק מעבר ללימודי סיעוד. לצורך האפיק הנתונים שלך מספיקים בהחלט וממנו תוכלי להמשיך לתואר ראשון בסיעוד באוניברסיטאות. התנאי באפיק המעבר הוא ציונים של למעלה מ-80-85 בהתאם לדרישות כל מוסד לימודים, אבל בהחלט הוא מאפשר קבלה ללא הנתונים המתאימים כבר עכשיו. האפיק נלמד במסגרת האוניברסיטה הפתוחה. זה קצת יאריך לך את הדרך, אבל האופציות האחרות ארוכות הרבה יותר לטעמי. אם כך, לפניך האפשרויות הבאות: 1. מסלול לתעודה ללא תואר- 2.5 שנים 2. מסלול ישיר לתואר ראשון- עד 4 שנים 3. מסלול לתואר ראשון דרך אפיק מעבר- בין 4-5 שנות לימודים בסה"כ.
אפשרויות ללימודי סיעוד ללא פסיכומטרי מתאים
שלום לך שני, תודה על המידע שמסרת לי, עזרת לי הרבה וחשוב לי מאוד לשמוע את דעתך. האם כדאי לי במקום ללמוד דרך אפיק מעבר שייקח לי כשנתיים ללמוד תואר בניהול מערכות בריאות 3 שנים ואז הסבה לסיעוד שנתיים וחצי ?? מצאתי בבית הספר לאחיות שערי צדק שמקבלים פסיכומטרי 500 אך המכללה שייכת למגזר החרדי האם אני יכולה להירשם שם ??