שלום לכם, אני מתנצלת מראש אבל ההודעה תהיה ארוכה. אני בת 27 ואני אמא יחידה לילד בן שנתיים. רציתי להתחיל ללמוד בחודש אוקטובר הקרוב אך אני מתלבטת מה ללמוד. אני יודעת שתחום הרפואה קוסם לי, המוח האנושי, פיזיולוגיה, אנטומיה של גוף האדם, אפליקציות לסמארטפונים מחשב ואינטרנט- משחקי מחשב,... צמצמתי את ההתלבטות שלי מ5 מקצועות לשניים – הנדסת תעשייה וניהול או הנדסה ביו רפואית. עוד לא עשיתי פסיכומטרי והבגרות שלי היא בציון לא גבוה במיוחד. יש לי 3 יחידות במתמטיקה ואנגלית כיוון שלא השקעתי הרבה בלימודים והייתי נעדרת הרבה.
הלכתי לפסיכולוגית תעסוקתית כדי שתכוון אותי ועשיתי מבחני אישיות ומבחנים פסיכוטכניים, בסופו של דבר יצאתי עוד יותר מבולבלת. באנגלית ובפן הטכני קיבלתי ציון שהוא נמוך מהממוצע, במילולי ממוצע ובחשבוני והצורני מעל הממוצע, הפן היצירתי תקין. בהתאם למבחנים הנ"ל ומבחני האישיות נמצא כי אני בעלת ביטחון עצמי ירוד אל יחד עם זאת בעלת רצון להגיע להישגים, נעימה ובעלת מסוגלות עצמית גבוהה. כמו כן, המסקנה הייתה שאני גם מדעית וגם שירותית וחינוכית ועל כן מאוד יתאים לי ללמוד סיעוד. חשבתי על כך ולמרות שהמקצוע נחמד יהיה לי קשב לעבוד במשמרות ועוד בלילה. לגבי הנדסה, היא לא המליצה לי לפי הציונים שהתקבלו בחלק הטכני. לפיה הכישורים הקוגניטיביים והמתמטיים שלי טובים אך היא לא הייתה ממליצה על הנדסה בגלל ההבנה הטכנית. מה כן, היא אמרה שאם אעשה מכינה אולי יכול להתאים לי ללמוד הנדסאי כימיה, ביוטכנולוגיה, חומרים ואף אדריכלות. בכל אופן, יצאתי מהאבחון מבולבלת מאוד. חשוב לי שאלמד מקצוע שאתחבר אליו ותהיה בו סביבת עבודה טובה. הוריי תומכים בי כלכלית, אני גרה איתם ולכן מאוד חשוב לי ללמוד מקצועי שגם ייתן לי עצמאות כלכלית ויהיה רווחי ולכן חשבתי על הנדסה. אשמח מאוד לייעוץ או הכוונה על המקצועות שציינתי, ולקבל מידע נוסף על מקומות התעסוקה, אופי העבודה, שעות העבודה, משכורת, תנאים ועוד.
תודה רבה!
ש
שני יונגר
באיזה מסלול לימודים לבחור
שלום הילי,
קודם כל אתייחס לשני המקצועות שציינת שביניהם את מתלבטת. חשוב מאוד שתדעי מה אופי התעסוקה האפשרית בכל אחד מהם כדי שתחליטי אם זה בכלל בכיוון שלך. העבודה של בוגרי הנדסה ביורפואית היא בשני מסלולים עיקריים הראשון הוא עבודת במעבדת מחקר. עם התואר הראשון בתחומים הללו לא ניתן למצוא עבודות מורכבות יותר מזה, אלא רק עם תואר שני והלאה בגלל מורכבות התחום. רבים מבוגרי המסלולים הללו בכלל פונים לתחומים של תועמלנות רפואית, שם דרך אגב גם שעות העבודה נוחות וגם אפשר להגיע לרמות שכר גבוהות במיוחד. זה יכול להיות כיוון טוב בשבילך אם מתאים לך עבודת שטח שכזו ופגישות שיווק עם רופאים למשל. לגבי תעשייה וניהול, זהו תחום הרבה יותר כללי שמאפשר מגוון די גדול של אפשרויות תעסוקה. לתוך עולם ההיי טק קשה לי להאמין שתצליחי להיכנס אחרי גיל 30, אבל מהנדסי תעשייה וניהול מועסקים בכל תחומי הארגון ובכל סוגי הארגונים השונים. העבודה היא בעיקר בהגדלת יעילות התהליכים בארגון, אם בייצור ובתפעול ואם תהליכי עבודה וכד'. דבר אחרון, אני חושבת שלא כדאי שתשללי ללמוד את אחד ממסלולי ההנדסאים למיניהם. לא חייבים תואר ראשון אקדמי כדי למצוא עבודה טובה ומעניינת. אם את יצירתית ואת מאמינה שיש לך יכולות טכניות למרות שלא הצלחת להבריק בחלק הזה בבחינות הפסיכוטכניות שעשית, אולי כדאי שתחשבי על לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים. שילוב של טכני עם יצירתי. ובכלל בלימודי הנדסאים יש המון אפשרויות שבהן גם הלימודים יחסית קצרים וגם ההכשרה היא ישר לעבודה. חשבי על זה. דרך אגב, כאן באתר תוכלי לקרוא על כל מה שציינת שמעניין אותך: משכורות, עבודה בתחום וכו'. אין באפשרויות לצרף לתשובתי יותר מקישור אחד, אך את מוזמנת להיעזר בשורת החיפוש למעלה לאיתור כל המסלולים והתשובות לשאלות שלך. לתשובתי צירפתי כרגע רק הסבר על לימודי הנדסת תעשייה וניהול. מה שכתבת לגבי לימודי סיעוד לצערי נכון, כך שאם עבודת משמרות אינה מתאימה לך ואת מעוניינת בעבודה עם שכר גבוה יחסית, זה כנראה לא המסלול בשבילך.