אני מעוניין ללמוד אח מוסמך לא אקדמאי ולעבוד שנתיים בתור אח מוסמך ואז להשלים לתואר ראשון . השאלה היא האם יהיה לי קושי למצוא עבודה בתור אח מוסמך אם אין לי תואר ראשון ? האם יש עדיפות לתואר ראשון בקליטת עובדים והאם יש הבדל בשכר או בעבודה עצמה מבחינת תפקידים? והאם אוכל לעבוד בתור אח מוסמך בתקופת ההשלמה לתואר ראשון? תודה .
ש
שני יונגר
לימודי סיעוד עם או בלי תואר אקדמי
שלום באסל,
נכון להיום מי שיסיימו לימוד תעודה לאחיו ואחיות מוסמכים אינם יכולים להמשיך לימודיהם לתואר ראשון לאחר מכן. באוקטובר הקרוב יפתחו התוכניות האחרונות במסלולי לימוד אלו ולאחר מכן אין אישור של המל"ג לקיום תוכניות השלמה אלו. לגבי ההבדלים בין בעלי התעודה לאקדמאים. ראשית, רק אקדמאים יכולים להמשיך ולהתמחות בקורסים על בסיסיים, השכר גם הוא גבוה יותר ובחלק מבתי החולים יש גם הבדל בסמכויות הרפואיות שמקבלים אחים אקדמאים לעומת מוסמכים. לגבי עדיפות בקליטת עובדים, נכון להיום עדיין יש ביקוש גבוה לאחים ואחיות בכל רחבי הארץ ובמיוחד בפריפריה, כך שבמקרה הזה אין הבדל משמעותי. אם תלמד לתואר ראשון במקביל לעבודתך כאח מוסמך ותסיים כל תואר אקדמי שתרצה, תקבל גם את הסמכויות, השכר והאפשרויות שעומדות לבוגר תואר ראשון בסיעוד. אך תאלץ ללמוד לתואר ראשון מלא.