שלום. שמי אודליה, מורה לחינוך מיוחד ואמא ל3 ילדים מתוקים. אני חושבת על לימודי הסבה לסיעוד. בתוך הלב ממש רוצה, אבל גם חוששת משילוב לימודים עם חיי משפחה. אשמח לשמוע על תכנית ההסבה. בעלי תומך בי, אבל החשש קיים. האם אפשר לשמוע על המסלול? יש אמהות שעשו זאת?
ש
שני יונגר
שילוב לימודי ההסבה עם משפחה
שלום אודליה,
אם את יכולה לפנות את כל כולך ללימודים, אז לא אמורה להיות בעיה לשלב את הלימודים עם חיי המשפחה. מה שכן, אלו לימודים לכל דבר המצריכים גם השקעה מהבית. אם את צריכה לשלב עבודה במקביל ללימודים כמובן שהכל הופך להיות מורכב יותר. אפשרות נוספת שיש לך היא במסלולים שהם אמנם לא לימודי הסבה אלא לימודי תעודת אחות מוסמכת רגילים. אך יש מסלול המתאים לאימהות עם ילדים שבו לוח הזמנים נוח ומסתדר עם שעת ההוצאה מבית הספר והגן וכן יש בו חופשות החופפות לחופשות משרד החינוך. המסלול הזה מתקיים בבית חולים מאיר.
המשך שאלה
תודה על המענה.. שאלה נוספת - הבנתי שמכיוון שיש לי תואר אקדמי - אז איני חייבת לעשות הסבה לתואר בסיעוד. ואם אעשה הסבה לאחות מוסמכת, שזה לימודי תעודה - בשטח אני אחשב כאחות עם תואר.. והשכר ודרכי ההתקדמות בהתאם לאדם עם תואר. נכון?! האם הבנתי נכון?
ושאלה נוספת לגבי תנאי הקבלה להסבה. הבנתי שזה ממוצע התואר וריאיון קבלה. האם יש מבחן באנגלית שהוא חלק מתנאי הקבלה?